PINNI Instagram-livessä puitiin koronakriisin vaikutuksia hiusalaan

PINNI Instagram-livessä puitiin koronakriisin vaikutuksia hiusalaan

Pinni aloitti  tiistaina 23.3. Instagram-livelähetykset. IG-livehaastatteluissa kuullaan parturi-kampaajia ja hiusalan muita ammattilaisia viikoittain vaihtuvin vierain. Ensimmäisessä livessä haastateltavina olivat oululaisesta Hyvän olon keskus Goalas -liikkeestä osaomistaja Outi Hilli sekä Beauty Hair Sirpa Mansner -liikkeiden varatoimitusjohtaja Sebastian Ström. Haastattelijana toimi Pinni -lehden toimituspäällikkö Pia Paalasvuo.

Pinni pääsi IG-livelähetyksessään keskustelemaan kahden hiusalan ammattilaisen kanssa.

Miten eri liikkeet ovat varautuneet koronakriisiin ja miten ne tämän ajan kamppailuista selviävät?

Pinnin Instagram liven haastattelussa ensimmäisenä Outi Hilli, joka toimii osaomistajana 13 työntekijän liikkeessä Hyvän olon keskus Goalas. Outi kumppaneineen pitää liikkeensä yhä avoinna, mutta asiakkaat ovat siirtäneet varattuja aikojaan eteenpäin vähintään kaksi viikkoa.

-Eletään päivä kerrallaan. Ymmärrämme toki, että asiakkaat peruuttavat, Outi toteaa.

Hyvän olon keskus Goalasissa toimii myös kosmetologi, jonka varauksissa ja peruutuksissa korona näkyy eniten.

Liike on hyvin valmistautunut ja hankkinut epidemiavakuutuksen turvakseen. He myös ovat tehostaneet liikkeen siivousta.

Syyt liikkeen edelleen avoinna pitämiseen ovat painavat. Kaikki liikkeessä ovat vuokratuolilaisia eli yrittäjiä, joten heille halutaan taata toimeentulo, niin kauan kuin se on mahdollista. Toisena syynä on se, että odotetaan hallitukselta virallista käskyä sulkea kampaamot, jotta vakuutus toimisi korvaajana.

Outi kannustaa oman osaamisen ja liikkeen kehittämistoimintaan, kun liike on suljettuna.

– Monilta tukkureilta löytyy on line – koulutuksia. Niitä kannattaa seurata ja parantaa omaa osaamistaan. Nyt on hyvä hetki myös kehittää vaikka liikkeensä kotisivuja ja sosiaalisen median kanavia, Outi miettii.

Pinnin IG-liven toisena haastateltavana oli Beauty Hair Sirpa Mansner -liikkeiden varatoimistusjohtaja Sebastian Ström. Beauty Hair Sirpa Mansner -liikkeitä on 15.

– Beauty Hair Sirpa Mansner on sulkenut jo kaikki liikkeensä, kertoo liikkeiden varatoimitusjohtaja Sebastian Ström.

Päätös syntyi eilen, maanantaina. Ainoastaan yksi asiakas ei ole Sebastianin mukaan ymmärtänyt päätöstä. Työntekijät ottivat ison päätöksen ymmärtäen vastaan.

Sulkemispäätöksen nopeuteen vaikutti se, että liikkeessä kukaan ei ole vuokratuolilainen. Sebastian kokee työllistäjänä vastuunsa siitä, ettei työntekijöiden eikä asiakkaiden terveys vaarannu.

Beauty Hair Sirpa Mansner perustettiin 53 vuotta sitten. Yrityksen perustaja Sirpa Mansner on nähnyt vuosien aikana ylä- ja alamäet. Koronatilanne koetaan yrityksessä kuitenkin poikkeuksellisena  jopa 90-luvun lamaan verrattuna.

– Asiakkaat loppuivat nyt kuin seinään, Sebastian kertoo.

Ketjuliike ja Sebastian osasivat varautua tilanteeseen jo tammikuussa, kun Kiinan tilanteesta uutisoitiin. He hankkivat epidemia-vakuutuksen, mutta Sebastian toteaa vakuutuskorvausten saamisen hankalaksi. Tämänhetkinen vakuutus ei auta heitä, sillä se ei korvaa kampaamoiden sulkemista.

Sebastian toivoo, että tulevaisuudessa pandemian tapaiseen tilanteeseen osattaisiin varautua myös vakuutusyhtiöiden osalta paremmin. Epävarmuutta tilanteeseen luo myös se, että pandemian kestosta ei ole tietoa.

Koronakriisin keskellä yhteisöllisyys on tärkeää ja Pia iloitsikin siitä, että lähes 300 Pinnin Instagram-tilin seuraajaa oli mukana seuraamassa Pinnin Instagram-liveä.

Livelähetykset ovat katsottavissa 24 tunnin ajan Pinnin Instagramissa @pinnilehti

 

Lisää Pinni-lehden juttuja koronateemalla:
https://www.pinni.fi/korona/