Pinni Nordic Hair Star 22 finalistit valittu!

Pinni Nordic Hair Star 22 finalistit valittu!

Pinnin Nordic Hair Star 22 -kisaan osallistuneista 38:sta työstä 15-henkinen tuomaristo on valinnut loppukilpailuun 10 finalistia, viisi kampaajasarjaan ja viisi parturisarjaan. Tänä vuonna tehdään NHS-kilpailuhistoriaa, sillä kolme kisaajista kilpailee kummassakin sarjassa ja nähdäänpä finaalissa ensimmäistä kertaa myös aviopari.

KAMPAAJASARJASSA kilpailevat helsinkiläiset Erja Heino ja Jasmin Hurskainen QHairista, Tanja Dufva Gyylistä sekä tamperelaiset Birgitta Lakka Hiusstudio JB Lakka/Glohairista ja Mira Pitkänen Hiusstudio Artista.

Tekijä: Erja Heino, QHair, Helsinki. Malli: Taru Muukkonen. Meikki: Leena Ek. Asu: Susanna Moilanen. Kuvaaja: Eero Kokko.
Tekijä: Jasmin Hurskainen, QHair, Helsinki. Malli: Ada Antikainen. Meikki: Maria Boucht. Asu: Jukka Rintala. Kuvaaja: Jere Viinikainen.
Tekijä: Tanja Dufva, Gyyli, Helsinki. Malli: Heidi Wartiainen. Asu: TheFNRM. Meikki: Tanja Warjonen. Kuvaaja: Mikko Karekivi.
Tekijä: Birgitta Lakka, Hiusstudio JB Lakka/Glohair, Tampere. Malli: Aino-Elina Nupponen. Meikki: Niina Föhr. Asu: Birgitta. Kuvaaja: Mikko Karekivi.
Tekijä: Mira Pitkänen, Hiusstudio Art, Akaa ja Tampere. Malli: Minna Kauppinen. Meikki: Tytti Parkkima. Kuvaaja: Mikko Karekivi.

PARTURISARJASSA kisaavat helsinkiläiset Erja Heino ja Jasmin Hurskainen QHairista ja Susu Holm Deux Visagesta sekä Jari Lakka Hiusstudio JB Lakka/Glohairista ja Mira Pitkänen Hiusstudio Artista Tampereelta.

Tekijä: Erja Heino, QHair, Helsinki. Malli: Sasu Koivisto. Kuvaajat: Sedin Klapuh ja Liina Caselius.
Tekijä: Jasmin Hurskainen, QHair, Helsinki. Malli: Frans Jokinen. Meikki: Jasmin Hurskainen. Kuvaajat: Sedin Klapuh ja Liina Caselius.
Tekijä: Susu Holm, Deux Visages, Helsinki. Malli: Lucas Sipari. Kuvaaja: Arto Markkanen.
Tekijä: Jari Lakka, Hiusstudio JB Lakka/Glohair, Tampere. Malli: Vilho Lakka. Meikki: Niina Föhr. Asu ja styling: Birgitta Lakka. Kuvaaja: Mikko Karekivi.
Tekijä: Mira Pitkänen, Hiusstudio Art, Akaa ja Tampere. Malli: Aleksi Karjalainen. Kuvaaja: Mikko Karekivi.

Finaali nähdään livenä Pinnin 35-vuotisjuhlatapahtumassa lauantaina 14. toukokuuta klo 14.00 Vanhalla ylioppilastalolla ja iloinen tulosjuhla jatkaa hiuskisaa myöhemmin saman illan gaalassa.
Kilpailussa palkitaan erikseen parturi- ja kampaajasarjan voittajat sekä Pinni Nordic Hair Star -voittaja (voi olla joko parturi- tai kampaajasarjasta) kaikkien 10 finalistin joukosta.

– Olihan taas aikamoinen rupeama, huokaa Pinnin päätoimittaja Rainer Nyman, joka on toiminut kisan puheenjohtajana ilman äänivaltaa.

Nyman on kevään aikana ottanut kisatyöt vastaan, koonnut ne yhteen ja välittänyt 15-henkiselle tuomaristolle pisteiden antoa varten. Ja nyt sitten tietysti laskenut pisteet.

– Tämä on joka vuosi iloinen savotta, mutta nyt voin lopettaa jännityksen, kun finalistit ovat selvillä ja loppu on sitten toukokuisen kisapäivän armoilla, kun tuomarit tekevät vielä siellä lopulliset päätöksensä kisan sijoituksista, Nyman sanoo.

Pinni Nordic Hair Star-kilpailuun otti osaa tänä vuonna määräaikaan 1. huhtikuuta mennessä yhteensä 38 kisatyötä, joista 26 kampaajasarjaan ja 12 parturisarjaan.

– Harmittavasti yksi työ tuli vielä seuraavalla viikolla, kun lähettäjä oli laittanut sen ensin vahingossa väärään sähköpostiosoitteeseen. Valitettavasti se ei enää päässyt mukaan, kun kaikki työt olivat jo menneet tuomareille arvioitaviksi, Rainer kertoo.

Vaikka tänä vuonna jäätiin osanottomäärällä kauas viime vuoden 60:sta työstä,  sanoo päätoimittaja olevansa kokonaisuuteen tyytyväinen.

– Sanotaanko näin, että ei se määrä, vaan laatu on tässä tärkeämpää ja tänä vuonna siitä tulikin positiivista palautetta kaikilta tuomareilta. Kisan taso koettiin erinomaiseksi ja vaikeaksikin, ja sen huomasi siinäkin, että suurin osa tuomaristosta lähetti pisteensä viimeisenä mahdollisena palautuspäivänä. Se kertoo parhaiten NHS-kilpailun tason, Nyman kehuu.

– Vaikka nyt eletään yleisesti aika lamaantunutta ja väsynyttä aikaa, olen positiivisesti yllättynyt siitä, että kisaamme osallistuneet kampaajat ja parturit ovat kisatöihinsä laittaneet paljon väriä ja tunnetta. Finalistitöissä näkyy hehkua ja toivoa, yleistunnelma on seesteinen. Parturitöissä on muuten aika jännä juttu se, että viidestä kisaajasta neljä luottaa kiharoihin. Ollaan siis trendikkäästi mukana katumuodissa! Nyman sanoo.

Päätoimittaja haluaa kiittää kaikkia 38 kisaan osallistunutta ja toivottaa kaikille finalisteille onnea loppukisaan.

– Iso kiitos myös erinomaiselle tuomaristollemme, joka oli yllättävänkin saman mielinen arvosteluissaan. Isoa hajontaa ei valinnoissa tullut, joka kertoo sen, että työt ovat olleet taidollisesti huippua. Ja onhan tuo finalistilista aikamoista katsottavaa, kun siellä on aikaisempia NHS-kisan voittajia ja finalisteja, ja kolme kilpailijaa osallistuu kahteen sarjaan. Pisteenä i:in päälle vielä se, että ensimmäistä kertaa historiassa mukana on aviopari, onneksi muuten eri sarjoissa, niin avio-onni säilyy, Rainer naurahtaa.
– No, vakavasti sanoen on hienoa, että huipputaiturit Lakan perheestä tekevät nyt paluun kisarintamalle, joka on hieno asia.

Live-kisassa vielä tärkeä pisteytys

Tuomaristo kokoontuu vielä kerran yhteen katsomaan Pinni NHS 22-loppukilpailua paikan päälle Vanhalle ylioppilastalolle lauantaina 14. toukokuuta klo 14.00.
Loppukisa ratkaisee lopulliset sijoitukset, sillä livekisassa jaetaan 50 % äänistä.
– Tulkaa kaikki mukaan katsomaan upeita kisatöitä ja aivan uskomattoman kauniita malleja livenä! Nyman toivottaa.

Tuomaristossa tänä vuonna vaikuttavat:
Riku Saarela, Country Sales Manager, Saether
Charlotta Ashour, Country Manager, Headbrands
Jukka Tikkinen, Redken & L’Oréal Brand Expert
Kaisa Vuorenpää, koulutuspäällikkö, Cutrin
Jarno Kananen, toimitusjohtaja, Frameda
Tommi Ruskomäki, Education Manager, Finland & Artistic Director, Nordic
Laura Hänninen, Suomen Hiusyrittäjät ry
Riikka Haikola, Interim Country Lead, Finland, Maria Nila
Päivi Korelin, Marketing and PPS Manager, Henkel Finland
Pia Paalasvuo, toimituspäällikkö, Pinni
Juha Meriläinen, Duroy
Kaisa Raittila, Kinnunen Oy
Jari Palin, Capality Educator, Wella
Heidi Alastalo, koulutuspäällikkö, IdHair Finland
Nordic Hair Alliance, Pohjoismaiden hiusammattilehtien järjestö

Pinni Nordic Hair Star -tapahtuma 14.5. Vanha ylioppilastalo. LIPUT TÄSTÄ!
Tapahtuma on tänä vuonna kaksiosainen: Päivätapahtumassa NHS-kilpailun live-osuus, Stadin AO:n hiusnäytökset sekä Business Area.
Iltatapahtuman ohjelman näet TÄÄLTÄ.

Iltatapahtuman lipulla pääsee myös päivätapahtumaan. Päivätapahtuman lipun voi ostaa myös erikseen. Hius- ja kauneusalan opiskelijat ja opettajat ovat tervetulleita maksutta NHS-päivätapahtumaan! Lisätietoa TÄÄLTÄ!

LUE lisää hiusuutisia