Pinni on ympäristövastuullinen ammattilehti – hiilijalanjälki poljettu minimiin

Pinni on ympäristövastuullinen ammattilehti – hiilijalanjälki poljettu minimiin

Meille Pinnissä ympäristövastuulliset arvot ovat tärkeitä. Olemme monella käytännön muutoksella pyrkineet vähentämään hiilijalanjälkeämme minimiin.

Pinnin printtilehti on 100-prosenttisesti ilmastoneutraali painotuote eli lehden hiilijalanjälki on nolla. Painotalo Printall, jossa Pinni-lehti painetaan, on ClimateCalc-sertifioitu painotalo, joka käyttää vihreää sähköä uusiutuvista lähteistä. Päästöjä vähennetään tuotannon jokaisessa vaiheessa paperinvalmistuksesta rahtiin. Myös 95% painotalon jätteistä kierrätetään ja käytetään uudelleen erilaisina paperituotteina.

Lehtemme kampaamoihin ja koteihin kuljettaa Suomessa Posti. Posti on pitkään panostanut vastuullisuuteen ja onkin saanut siitä kiitosta. Vastuullisuustyö Postissa on maailman parhaimpia: maailman johtava yritysten vastuullisuutta arvioiva organisaatio EcoVadis sijoitti Postin korkeimmalle mahdolliselle platinatasolle vuonna 2021.
Lokakuussa 2021 Posti palkitiin voittajana kansainvälisen World Sustainability Awards 2021 -vastuullisuuskilpailun päästövähennyssarjassa.

Lehden painon ja jakelun vastuullisuuden lisäksi suurin osa Pinnin välttämättömistä työajoista ajetaan hybridiautoilla. Pinni on myös siirtynyt uusissa tilauslaskutuksissa käyttämään paperittomia laskuja.