Pinnin kultakampa

Pinnin kultakampa

Pinnin Kultakammalla palkitun Erja Heinon tie kilpailumenestykseen on vaatinut pettymyksiä,  nöyryyttä ja periksiantamuutta.

Hänen nimeään ei ole voinut viime vuonna olla kuulematta. Kilpailu kuin kilpailu ja Erja Heino on onnistunut nostamaan itsensä palkintopallille, eikä sille kolmannelle tai toiselle, vaan ensimmäiselle. Jos kyse olisi yhdestä tai kahdesta kilpailusta, olisi Erjan osaaminen vielä osaavan huippuammattilaisen tasoa, mutta viime vuonna kultakisoja oli viisi. Tämä kertoo jo todellisesta taituruudesta, paineensietokyvystä, rohkeasta luovuudesta sekä uskalluksesta. Erja kuitenkin painottaa ominaisuuksistaan sinnikkyyttä, jolla on suuri osa ensinnäkin kilpailuihin osallistumisinnokkuudessa että myös taitojen kehittymisessä.

–  Olen kilpaillut jo vuosia, ja alussa tuntui, että se kolmas tai neljäs sija oli minun osani. Voittoa ei tullut millään. En kuitenkaan lannistunut, vaan osallistuin aina vain uudestaan. Tein ja tein niin kauan, että onnistuin, enkä antanut periksi. Kilpaileminen on opettanut kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä sekä osoittanut sen, että kun tekee parhaansa, eikä lähde yrittämään mitään enempää, on parhaimmillaan, Erja kertoo.

–  Oma osansa on myös sillä, että en ajattele kilpailemista pelkkänä kilpailemisena. Se on minulle harrastus työn ohessa, Erja lisää.

Teksti: Pia Paalasvuo Kuva: Eero Kokko

Lue lisää Pinni nro 2-3/14.