Rentoa parturointia ystävyydellä

Rentoa parturointia ystävyydellä

Tällä kertaa laulaja, lauluntekijä ja juontaja Kalle Lindroth ei nukahda  luottoparturinsa penkkiin, vaikka kesän keikkakiireputki painaakin päälle. Kymmenisen vuotta sitten uni sai voiton useammin, sillä lukiolaisikäinen Kalle painoi kolme eri duunia yötä päivää.
– Kun pääsin parturiin, oli se kuin terapiaa. Hetki itselle ja hetki vain rentoutua, Kalle nauraa nyt aurinkoisesti luottoparturinsa Tiina Lehmusvyöryn penkissä Hiushuone Tunne –liikkeessä Helsingissä.

Tiina ja Kalle tapasivat vuonna 2004, kun Tiina meikkasi SMAK-yhtyeen poikia kuvauskuntoon nuortenlehden kuvauksiin. Ensimmäisen kerran jälkeen, kuin kohtalon saattelemana, Tiina laittoi Kallen hiuksia useamminkin eri promokuvauksiin. Stage 11 Helsinki –liikkeestä Tiina otti vakipestin vuonna 2006, jolloin Kalle myös aloitti säännöllisemmät käynnit Tiinan luona.
– Meillä synkkasi Tiinan kanssa ja olo tuntui heti luontevalta hänen kanssaan. Lisäksi Tiina on älyttömän hyvä ammatissaan, mikä tietysti on hyvin tärkeää, Kalle sanoo.
– Olen työssäni pikkutarkka viilaajaa, myönnän sen, Tiina hymyilee ja ohentaa Kallen hiusta taas uuden kierroksen verran.

Kalle lauloi 2000-luvun alussa perustetussa SMAK-bändissä, näytteli 15-vuotiaana Kotikatu-sarjan Juusoa ja on toiminut myös nuortenohjelma Summerin ja Bumtsibumin juontajana. Jokseenkin nuorisoidoli siis monelle.
– En ole ottanut paineita Kallen parturoinnista, koska teen toki aina parhaani ja yhdessä Kallen kanssa suunnitellaan tyylit. Tuo kuitenkin omat fiiliksensä se, että oma työn jälki näkyy tv:ssä ja Kalle tunnetaan kadulla, Tiina kertoo.
– Kerran kävi niin, että liikkeen edessä odotti nuoria tyttöjä, jotka kurkistelivat liikkeeseen sisälle. Muuten olen saanut parturissa olla rauhassa, Kalle muistaa.

Kalle, kuten kunnon luottoasiakas tekee, on liikkunut parturinsa mukana aina sinne, missä parturi on työskennellyt ja äskettäin Tiinan perustamaan omaan liikkeeseen Hiushuone Tunteeseen.
– Kun Tiina oli äitiyslomalla, kävin viereisessä tuolissa samassa kampaamossa, Kalle kertoo.
Ennen luottosuhdettaan Tiinaan Kallen hiuksia värjäsi ainakin oma kummitäti, salaa.
– Olin 12-vuotias ja kesä edessä. Kummitäti ei puhunut äidilleni mitään, vaan kaksin tuumin päätettiin blondata hiukseni vaaleiksi. Lopputuloksesta tuli ihan karsea, mutta sillä mentiin, Kalle nauraa.
Hiusten leikkauksen hoiti kotikulmilla Lauttasaaressa sama parturi, joka saksi Kallen perheenkin hiukset.
– Kesäksi faijalle ajettiin siilihiukset ja samoin vedettiin myös mulle, Kalle muistaa.
Säännöllisesti Kalle on käynyt ammattilaisen penkissä 13-vuotiaasta lähtien, jolloin hänestä tuli koko kansan Kalle SMAK-yhtyeen myötä. Rokkitähtenä myös hiuksilla piti räväyttää.
– Oli petroolin sinistä ja pitkää sekä ihan lyhyttäkin hiusta. Jossain vaiheessa sitä jo unohti, millainen oma hius todella on ja päätettiin Tiinan kanssa kasvattaa kaikki väri pois ja katsoa, mitä väriä kasvaa luonnollisesti, Kalle kertoo.
– Ja sinullahan on aivan upea oma väri, mitä en lähtisi enää värjäämään lainkaan, Tiina tietää.
Tiukkaa ohjeistusta Kalle ei saanut hiustyylistään edes Kotikadun aikaan. Tämä johtui varmasti siitä, että Kalle koki olevansa hyvin samanlainen roolihahmonsa Juuson kanssa, joten hiustyylikin sai kelvata molemmille. Tähdittäessään Kirka-musikaalia Kalle joutui kuitenkin hetken olla hyvin tarkkana ainakin hiusten leikkuun suhteen. Takahiukseen piti ehdottomasti jättää hiustupsu mikkiä varten ja hiusten tuli kääntyä täydellisesti Kirka-peruukin alle.
– Tätä kesti puoli vuotta, kun hiusten piti olla tosi tarkassa tyylissä. Silloin en käynyt Tiinalla, vaan homman hoiti ammattilaiset Helsingin kaupungin teatterissa.

Kuvis: Muusikko, näyttelijä ja juontaja Kalle Lindroth ja luottoparturi Tiina Lehmusvyöry Hiushuone Tunteesta käyvät kolmen neljän viikon välein läpi uusimmat musiikkiuutiset, lomavinkit ja tätä nykyä varmasti myös vauvanhoitovinkit.

Kallella on pitkään ollut tyyli, jossa hän on vetänyt hiuksensa siististi taaksepäin. Tähän on tarvittu pahimmillaan ja parhaimmillaan fööniä, lakkaa ja vahaa. Nyt hiusta leikataan eteenpäin taipuvaksi jo toista käyntikertaa. Uusi tyyli on saanut kehuja.
– Olin uudessa hiustyylissä ystävän synttäreillä ja siellä sain palautetta, että harva pystyy kantamaan tällaista hiustyyliä näin hyvin. Mielestäni se oli mitä parhain palaute ja laitoinkin heti Tiinalle viestiä, että olen hyvin tyytyväinen, kiitos taas! Kalle sanoo.
– Kallellahan on aina tukka hyvin, Tiina nauraa vieressä.

Uudet tyylit Kalle ja Tiina miettivät yhdessä. Kampaamossa he tapaavat neljän viikon välein, joskus kolmenkin.
– Kallen hius on hyvin paksu ja itsepäinen. On paljon asioita, mitä voisin Kallen hiuksiin tehdä, mutta realiteetit täytyy ottaa huomioon. Taitaa tämä mies olla itse helpompi tapaus kuin hiuksensa. Hiuksilla on ihan oma tahto, Tiina nauraa.

SAKSITUT
Paras muisto yhteistyönne varrelta?
– Alkuaikoina tuntui, että Tiinan penkki oli ainut paikka, jossa sai olla rauhassa ja jossa pystyi rentoutumaan arjesta. Tiinalta olen saanut myös vertaistukea ja perspektiiviä asioihin. Tiinakin on aina ollut kova tekemään töitä ja tietää millaista muusikon elämä on.
Kuinka hoidat hiuksia kotioloissa?
– Pesen hiukset joka päivä, sillä haluan mennä aina puhtaalla tukalla nukkumaan. Hiustenhoito ja laittaminen ei saa olla liian vaikeaa. Elämä on muutenkin yhtä multitaskausta.
Onko sinulla koskaan bad hair day?
– Kyllä. Minulla on paljon erilaisia huivia, hattuja ja nykyään bandanaa, joita tykkään käyttää on huono hiuspäivä tai ei.
Paras hetki parturikäynnissä?
– Pesu ja päähieronta.

FAKTA
Kalle Lindroth
Muusikko, näyttelijä ja yrittäjä
Ikä: 28
Asuu: Helsingissä vaimon ja lapsen kanssa.
Idoli: Ed Sheeran. Hän on artisti, joka tekee musiikkia sekä itselle että myös monelle muulle Arvostan kovasti.
Harrastukset: Urheilen kovasti. Pelasin pitkään futista TPJ:ssä 3.divarissa. Lenkkeilen ja pelaan padelia ja tennistä.
Paras paikka: Mökkimaisema. Järvi, rantasauna ja laituri.
Vaatesponsori: La-keus
Tulossa: Kesäkiertue Ida Paulin kanssa ja uuden levyn teko.
Ajatus: Ympäröi itsesi paremmilla ja taidokkaammilla henkilöillä, joilta voit oppia paljon.