Robin

|||||||||

Ohennussakset kiertävät Robin Packalenin päätä jo neljännen kerran ja lattialle on muodostunut pikkuhiljaa oma hiusmattonsa, kun Robinin luottokampaaja Meeri Saukkoriipi saksii Robinin hiusta edustuskuntoon Turussa, Logomossa ennen The Voide of Finland –jakson kuvauksia. Vaikka Robin näyttää luonnostaan olevan energinen ikiliikkuja, saa Meeri hänet pysähtymään niin, ettei silmäkään värähdä, kun kone kaartaa tiukasti parturoitua otsalinjaa malliinsa.

– Minua häiritsee tuo yksi hiussuortuva otsalla. Se ei tunnu asettuvan mihinkään, Robin hengähtää heti kun Meeri laskee hiustenleikkuukoneen alas.

– Se on hankala paikka, sillä juuri tuossa kohtaa sinulla on vahva pyörre, jota vastaan ei kannata hirveästi lähteä kisaamaan. Leikataan hius siis pois kokonaan? Meeri kysyy sakset jo valmiina.

– No anna mennä, Robin vahvistaa ja jäykistyy taas penkkiin liikkumattomaksi niiksi pariksi sekunniksi, jotka Meeriltä ottaa napsaista suortuva pois.

Robinin ja Meerin vaivattomasta yhteistyöstä näkee, että tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun viitisen vuotta nuorisoidoliksi lähes yhdessä yössä lennähtäneen Robinin hiukset saavat uutta ilmettä. Robin on itse asiassa tuntenut Meerin jo paljon pidempään, kuin mitä Meeri on ehtinyt Robinin hiusta leikata.

– Varsinainen luottoparturisuhde Robiniin alkoi sinä kesänä, jolloin Frontside Ollie –single oli julkaistu. Muistan, että Robinilla oli silloin pidemmät hiukset, joita aloin heti muotoilla, ohentaa ja lyhentääkin, tuolloin vuonna 2012 Clipp-huoneella, nykyään turkulaisessa Design by Katja Martineero -liikkeellä työskentelevä Meeri kertoo.

– Se Meerissä vakuutti, että hän osasi kannustaa heti uuteen tyyliin. Vaikka haluisin itse aina tyyliin jotain radikaalia, tuntuu etten kuitenkaan uskalla, koska lopulta en tiedäkään mitä haluan, Robin hymyilee valloittavasti Meerille.

Robinin hiukset ovat Meerin käsittelyssä säästyneet kuitenkin suuremmalta dramatiikalta, vaikka mahdollisuudet olisivat monet.

– Vaikka Robinilla on aina vähän jarru päällä näissä leikkaushommissa, niin silti on paljon tehty erilaista ja aina muutettu mallissa jotain, Meeri kertoo.

– Kerralla ei olla tehty isompia muutoksia, mutta aina ollaan johonkin suuntaan kuitenkin menossa. Ilmeisesti olen sellainen asiakas, joka tarvitsee aikaa muutoksiin, Robin päättelee.

– Joskus on myös mietitty, lähdettäisikö hiusta värjäämään, Meeri aloittaa.

– Mutta se idea me dumattiin molemmat, Robin lisää.

– Niin, miksi värjätä vain värjäämisen takia, sillä Robinilla on upea väri luonnostaan, Meeri vahvistaa.

– Vai pitäisikö sitä lähteä ihan reilusti sitten värjäämään, että tehdään sellainen vihreä kuin Almalla on? Robin suunnittelee.

– No näin näitä ideoita sitten täällä heitellään, Meeri naurahtaa.

Robinilla on erityisen vahvat hiukset ja sitä on todella, todella paljon. Lisäksi hiukset kasvavat lähes kaksi senttimetriä kuukaudessa. Kaiken kaikkiaan unelmahiukset siis kyseessä sekä parturille että Robinille itselleen.

– On helppo kokeilla hiukseen erilaisia juttuja, koska hius kasvaa niin nopeasti takaisin, Meeri ja Robin sanovat yhteen ääneen.
Vaikka mahdollisuudet parturointiin ovat hiuksen määrän ansiosta rajattomat, näyttävät hiukset kuitenkin oman tahtonsa viimeistään silloin, kun parturi yrittää saada taipumaan ne omaan tahtoonsa. Ei onnistu, hiukset huutavat.

– Edessä oleva vahva pyörre sanelee täysin, kuinka hius siitä leikataan. Samoin takana on voimakas pyörre, jonka luoma hiuksen suunta täytyy ottaa huomioon. Lisäksi hiuksissa on hyvin vahva kasvusuunta suoraan eteenpäin, mikä tuo omat haasteensa, Meeri luettelee samalla kun viimeistelee niskalinjaa koneella.

– No ainakin sen takana olevan pyörteen huomaa heti, kun aamulla päänsä tyynystä nostaa. Hiukset ovat aina aamuisin nimittäin menneet aivan miten sattuu, Robin naurahtaa.

– Ja lisäksi, jos hiusta ei laita ollenkaan, tulee keskelle päätä todella vahva jakaus. Näytän silloin ihan Backtreet boysin tyypiltä, Robin naurahtaa.

– No sitä tyyliä ei olla kokeiltukaan, Meeri innostuu ja katsoo peiliin jo keskittyneesti sillä ilmeellä, kuin haluaisi muotoilla hiuksen saman tien 90-luvun lopulle.

Dramatiikkaa Robinin hiustyylistä löytyy kuitenkin vuosien takaa. Ei mene kuin hetki, kun Robin on jo kaivanut kännykästään vanhan kuvan, jossa palkkivärjäys on viety jo aivan uudelle tasolle – päätä halkoo kellertävän vaalea paksu raita, joka jättää tummat viirut korvien yläpuolelle.

– Eikö ole aivan järkyttävä, Robin nauraa ääneen ja poseeraa kuvan vierellä.

Toiseksi hiushistoriansa kuumimmaksi kulmakiveksi Robin kertoo leikkauttaneensa itselleen kaljun koulun ensimmäisillä luokilla.

– Tuntui, että se kalju piti testata yhdessä kaverin kanssa. Tunne oli kyllä kauhea, kun parturi veti ensimmäisen siivun pois keskeltä päätä! Se oli sitten ensimmäinen ja viimeinen kalju tyyli, Robin nauraa.

Robin on myös itse tarttunut niihin kuuluisiin Fiskarseihin silloin, kun tuo tänäkin päivänä pään vaivaa aiheuttanut etupyörre on tuonut suortuvan silmille.

–  Mutta niin kuin on sanottu, tämähän on luottotehtävä tämä parturointi ja minä luotan täysin Meeriin, että hän tuntee hiukseni tehdäkseen niistä upeat. Parturointi on hieno taiteenlajinsa, joka täytyy opetella ja osata, Robin sanoo.

– Ja laji, joka näyttää helpolta, mutta ei sitä todellakaan ole, Meeri vahvistaa.

Meeri Saukkoriipi leikkaa Robin Packalenin hiusta 1-2 kuukauden välein tai tarpeen mukaan. Hiukset voidaan parturoida joko Design by Katja Martineero –liikkeessä Turussa, jossa myös koko Robinin perhe käy, tai sitten hiukset leikataan siellä, missä tarvetta on. Meeri onkin saanut Robinin matkassa kiertää niin musiikkivideo- kuin live-tv- ja mainoskuvauksiakin, ja tarpeen vaatiessa hän osaa myös meikkauksen ammattilaisena kohentaa ilmeen kameraa varten.

– Pääasiassa me kuitenkin laitetaan hiukset kuntoon liikkeellä, missä on kaikki pelit ja pensselit valmiina, Meeri ja Robin kertovat juuri ennen The Voice of Finland –sarjan kuvauksia Turun Logomossa.

Vaikka hiusta on viimeksi leikattu Linnan juhliin joulukuun alussa, on se kolmessa viikossa kasvanut mittaan, joka antaa taas mahdollisuuden leikitellä eri tyyleillä.

– Ennen Linnan juhlia Robinilla oli pidempi tukka, jonka sai vedettyä hienosti geelillä taakse. Juhliin päätettiin kuitenkin selkeästi parturoida siistit lyhyet linjat sivuilla ja taakse ja jättää eteen pituutta, joka saadaan näyttäväksi hyvällä muotoilulla, juhlahiusten tyylin takana tietenkin ollut Meeri kertoo.

SAKSITUT KYSYMYKSET:

Mielivaiheesi parturikäynnillä?

– Ehdottomasti hoitoaineen laitto ja sen jälkeinen hieronta. Ja sitten se, kun pääsee uudella tukalla jaloittelemaan pitkän paikallaan istumisen jälkeen.

Paras muisto yhteistyönne varrelta?

– Apua! Musavideoita on ollut kiva tehdä, varsinkin Tampereella Kesärenkaat-biisiä.

Kuinka hoidat hiuksia kotioloissa?

– Meeriltä saan hyviä tuotteita. Erityisesti Sebastianin tuotteet ovat hyviä ja sitten lakoista Tigin Masterpiece, jota meneekin todella paljon.

Onko sinulla koskaan bad hair day?

– On! Erityisesti silloin, jos käyn illalla märällä hiuksella nukkumaan on hiuksella aamulla aivan oma tahto – sen nousee takaa ylöspäin. Lippis auttaa silloin, jos en halua tehdä hiuksille mitään.

FAKTABOKSI

Pop-laulaja Robin Packalen

Ensimmäinen single Frontside Ollie vuonna 2012

Viimeisin studioalbumi Yhdessä julkaistiin vuonna 2015

Yksi tulevan kauden Vain Elämää –sarjan tähdistä

Helmikuussa jatkuu Kaupungit haltuun –livekiertue

Harrastaa salilla käymistä, ylämäkijuoksua samalla laulaen, maa-akrobatiaa ja purjehdusta

Haaveena tehdä tulevaisuudessa musiikkia muuallekin kuin Suomeen

Idoleina Adam Lambert, koska ”on tajuttoman hyvä laulaja ja on säilyttänyt kaikessa tekemisessään positiivisuuden”.