||||||||

Kun Sara Sieppi juonsi Paratiisihotelli-sarjaa Espanjassa, oli hänellä mukanaan tiukka ohjelista siitä, kuinka pitää hiukset ja hiuspohja kunnossa pitkistä aurinkopäivistä huolimatta. Lisäksi matkalaukun täytti luottokampaajan valikoimat tähtituotteet Saran kauniille pitkälle tukalle.

– Sara on kampaamoasiakkaana todella tarkka siitä, että lopputulos on se, mitä hän haluaa. Tiedän jo, mitä Saran hiukset kaipaavat ja mitkä ovat niiden heikkoudet, joten pystyn antamaan täsmätuotteet mukaan myös aurinkomatkalle, Saran luottokampaaja, entinen hiusalan kouluttaja ja nykyinen Cutrinin myyntiedustaja Tiia Majaluoma kertoo.

– Hiuksethan ovat ihmisen kruunu. Mielestäni hiukset ja niiden hyvinvointi kertoo jo paljon ihmisestä ja hänen luonteestaan, Sara lisää.

Tiia ei voisi enempää olla samaa mieltä siitä, että hiukset ovat iso osa sitä kokonaisuutta, jolla ihminen viestii itsestään. Sama pätee myös Tiiaan kampaajana.

– Kauneusalan ammattilaisenkin on tärkeää hoitaa omia hiuksiaan ja huolehtia, että ne ovat edustavan näköiset. Se voi antaa inspiraatiota monelle asiakkaalle, Tiia perustelee ja Sara nyökyttelee olevansa samaa mieltä.

Näitä naisia tuntuukin yhdistävän sekä intohimo kauneuteen, että tarkka ja jämpti luonne, joka tietää mitä haluaa. Kun he tapasivat ensi kertaa kolmisen vuotta sitten, oli Sara jo ennakkoon kuullut Tiian kampaustaidoista.

– Tiesin, että Tiia oli mukana vuoden 2013 isossa Nordic Color Zoom –näytöksessä, jossa olin hiusmallina, ja päätin laittaa hänelle viestiä ja pyytää nimenomaan häntä laittamaan hiukseni, Sara kertoo.

– Ja sen jälkeen olit mukana kampausmallina näytöskiertueella. Siellä tutustuttiin paremmin ja yhteistyö lähti käyntiin, Tiia lisää.

Saran hiukset saavat värikäsittelyn ja latvojen tasaamisen aina parin kuukauden välein. Sara hakee uusia ideoita hiuksiinsa netistä ja esitteleekin Tiialle ideoitaan siitä, kuinka hiuksia voisi uudistaa. Tähän mennessä naiset ovat kuitenkin pysyneet klassisessa pitkässä hiusmallissa.

– Jos ehdottaisin Tiialle mallia tai väriä, joka ei minulle sopisi, kertoisi Tiia sen minulle heti eikä itse asiassa suostuisi sellaista hiusta tekemään, Sara kertoo luottamuksestaan Tiia kohtaan.

– Tiedän, mitkä sävyt sopivat Saran ihonsävyyn ja mitkä lyhyemmät mallit eivät sopisi hänen kasvojen piirteisiinsä, joten kyllä, sanoisin, että ei käy, Tiia myöntää.

Tiia lähtee työstämään Saran hiuksia joka kerta erikseen analyysillä, jossa käydään läpi sitä, mihin ollaan pyrkimässä ja miten se saavutetaan.

– Keskustellessa yhdistämme Saran ajatukset minun näkökulmaani kampaajana ja lopputulos onkin sitten jo yhteinen juttu, Tiia kuvailee.

Viimeisen kolmen vuoden aikana Saran hiusten väriä on syvennetty  tummemmaksi. Tällä kertaa väriä kevennettiin vaaleilla harsoraidoilla.

– Raitojen tulee olla huomaamattomat ja kevyet ja ne yhdistetään tyven värimassaan, jotta raita lähtee liikkeelle pehmeästi ja luonnollisesti, Tiia kuvailee.

Sekä Saran hiuksista että ihosta näkee, että hän pitää huolta itsestään sekä terveellisellä ruokavaliolla että liikunnalla. Hiukset ovat luonnostaan niin paksut, että Sara päätti luopua teippipidennyksistään viime elokuussa.

– Minulla oli pidennykset monta vuotta, mutta pikkuhiljaa koin niiden hoitamisen yhä rankemmaksi. Teippien poistaminen oli iso muutos kokonaisuudessa ja samaan aikaan sainkin idean siitä, että leikkauttaisin polkkamallin. Tähän ei kuitenkaan lähdetty, sillä hius oli teippien poistamisen jälkeenkin hyvässä kunnossa, Sara kertoo.

– Suunniteltiin ensin trendikästä long-bob-mallia, mutta päätettiin silti pitää hius pitkänä, Tiia sanoo.

– Mutta täytyy myöntää, etten ole täysin luopunut pidennyksistä, sillä käytän yhä ajoittain klipsipidennyksiä. Ne ovat niin näppärät ja saan ne nopeasti paikoilleen, Sara lisää ja kertoo yhä hiukan haaveilevansa siitä pidemmästä pokkamallista.

Viimeksi Saralla on ollut lyhempi hiusmalli alakoulussa. Täysin lyhyttä mallia hänellä ei ole nähty koskaan.

– Nyt myöhemmin tuntuu, että se taisi olla äiti, joka sen polkan minulle halusi enemmän kuin minä, Sara nauraa ja kertoo hauskoja tarinoita lapsuudestaan kolmen sisaruksen kanssa.

– Minulla on kaksi siskoa, joiden kanssa leikittiin usein kampaamoleikkejä. Ensin nuorempana hyvin kiltisti ja yläasteella jo niin, että äiti sai kunnon raivarit: värjäsin vuoden vanhemman siskoni pitkän vaalean tukan latvan mustaksi. Vessan matot ja seinät olivat ihan värissä, Sara nyt nauraa.

Oman vaalean tai suomalaisittain maantien harmaan hiuksensa Sara värjäytti yläasteen alussa kirkuvan punaiseksi.

– Ne nyt oli niitä kokeiluja, Sara nyt hymyilee.

– Ja tästähän tuli mieleen myös ne vaaleat raidat, joita kaverin kanssa innostuttiin yläasteella laittamaan. Niistähän tuli sellaiset tyylikkäät oranssit läiskät sikin sokin hiuksia, Sara lisää.

Siskoille väännetyistä kampauksista ja vessavärjäilyistä ehkä innostuneena Sara haki myös opiskelemaan kaksoistutkintoa, jossa yhdistyisi lukio ja hiusalan koulu. Hänet myös hyväksyttiin vuonna 2012 alan kouluun.

– Tein silloin kuitenkin jo töitä niin paljon, että opiskelu ei tuntunut oikealta valinnalta. Olen kuitenkin aina halunnut kauneusalan tutkinnon ja vieläkin ajatus alan opiskelusta on takaraivossa, Sara paljastaa.

– Sarasta tulisi hyvä kampaaja: hän on sosiaalinen ja silmää kauneuteen löytyy varmasti. Lisäksi Sara on niin kiltti ja nätti, itse asiassa Suomen kaunein, Tiia hymyilee.

Sara Sieppi kertoo olevansa ystäväporukansa hiustaituri: ”Kun lähdemme illanviettoon, saan laittaa muille kiharaa ja kampauksia. Teen itsellenikin kiharat kiharruspuikolla kymmenessä minuutissa. Ja alle laitan aina tietenkin Tiian opastamana lämmöltä suojaavan Cutrinin Multispray-monitoimisuihkeen ja päälle Chooz-hiuslakkaa, jossa on mukana kosteussuoja. Ilman sitä en voisi elää.

Cutrinin myyntiedustaja Tiia Majaluoma työstää luottoasiakkaansa Sara Siepin hiukset paikassa, joka tiettynä ajankohtana sopii naisten kalentereihin. Tällä kertaa Saran hiukset saivat värin Stadin ammattiopistossa.

– Cutrin tekee yhteistyötä monen oppilaitoksen kanssa ja on hienoa, että yhteistyö voi toimia myös näin. Täällä on hyvät tilat ja tuotteet tehdä hiuksia, Tiia kertoo.

SAKSITUT KYSYMYKSET:

Mielivaiheesi kampaamokäynnillä?

– Lopputuloksen näkeminen on parasta

Miten hoidat kotioloissa?

Pesen hiukset joka toinen päivä tai useammin jos on esimerkiksi paljon kuvauksia. Olen aika laiska hoitamaan hiuksia ja täytyy myöntää, että käyn usein märällä hiuksellakin nukkumaan.

Paras muisto yhteistyönne varrelta?

– Näytökset, joita olemme yhdessä tehneet ja niissä olleet valtavat kampaukset. On mielenkiintoista päästä seuraamaan, kuinka kampaukset rakentuvat.
Onko sinulla koskaan bad-hair-day?

– Huono hiuspäivä syntyy huonosta yleisfiiliksestä. Jos on huono päivä, ei mikään ole hyvin. Hiukset ovat usein tällöin vain ponnarilla.

SARA SIEPPI: HÄN

Sijoittui vuoden 2011 Miss Suomi  -kilpailussa ensimmäiseksi perintöprinsessaksi, mutta nousi Miss Suomeksi Pia Pakarisen luopuessa kruunustaan saman vuoden syyskuussa.

Tv-sarja Paratiisihotellin juontaja.
Asuu: Helsingin Kalliossa
Mieliruoka: Sushi
Mielimusiikki: Suomiräp: JVG ja Cheek
Mitä teet 10 vuoden päästä: En edes tiedä, mitä teen ensi keväänä! Menen elämässä eteenpäin fiiliksen mukaan enkä suuremmin suunnittele tulevaisuutta.