Colour & Style Trophy 2020 -kilpailu käynnistyi! Osallistumisaikaa pidennetty heinäkuun loppuun  

Colour & Style Trophy 2020 -kilpailu käynnistyi! Osallistumisaikaa pidennetty heinäkuun loppuun  

||||||||||||||
L’Oréal Professionnelin Colour & Style Trophy 2020 -kilpailussa valitaan maakohtaiset voittajat lähes 40 eri maasta. Suomen finalisti pääsee mallinsa kanssa Pariisiin kansainväliseen loppukilpailuun maaliskuussa 2021. Kilpailukategorioita on yksi: mallille tulee tehdä kokonaisvaltainen muotilook kuvastaen tulevia trendejä. Kilpailu käydään ensin kuvakilpailuna. Kilpailutyöaikaa on pidennetty kahdella kuukaudella 31.7.2020 asti.

Color & Style Trophy -kilpailussa on yksi kilpailukategoria: kilpailutyö on tekijänsä visio vuoden 2020 kokonaisvaltaisesta muodikkaasta lookista. Teema on siis laaja antaen samalla taiteellisesti vapaat kädet toteuttaa omaa visiotaan muodista huomioiden hiusten värin ja leikkauksen lisäksi mallin kokonaistyyli. Naismallille toteutettu kilpailutyö tulee toteuttaa 100 prosenttisesti L’Oréal Professionnel värein ja muotoilutuottein.

L’Oréal Professionnelin ja Kérastasen pohjoismainen brändijohtaja Francois Bonaure.

– Tärkeimpänä arviointikriteerinä pidämme kokonaisuuden inspiroivuutta ja hiusväriä yleensä. Kilpailutyön hiusvärin tulee olla teknisesti hyvin ammattimaisesti toteutettu ja sen tulee modernisti ja kauniisti välittää tulevia trendejä. Pidän myös erityisesti huomioonotettavana asiana hiuksen kuntoa: Hiuksen tulee olla luonnollisen liikkuva ja hyväkuntoinen, L’Oréal Professionnelin ja Kérastasen pohjoismainen brändijohtaja Francois Bonaure kertoo.
– Leikkaus taas parhaimmillaan kertoo tekijänsä poikkeuksellisista teknisistä ja visuaalisista lahjoista, Bonaure lisää.

Kilpailutöissä saa käyttää lisäkkeitä ja pidennyksiä, mutta kuitenkin niin, että niiden osuus ei saa ylittää 20 prosenttia kokonaisuudesta ja ne tulee olla värjätyt käyttäen L’Oréal Professionnel -värejä. Kilpailutyötä esittelevän mallin ei tarvitse olla ammattimalli eikä kilpailuun osallistuvien valokuvien studiotasoa.

– Ihan puhelimella otettu kuvakin kelpaa, kunhan siitä näkyy kokonaisidea ja tekninen osaaminen kaikilla tasoilla. Haluamme, että jokainen kampaaja, vaikka ei olisi mahdollisuutta varsinkaan näinä aikoina tilata ammattilaiskuvaajaa, osallistuisi kisaan. Sama asia mallien kanssa. Tärkeintä mallivalinnassa on, että hiustyyli sopii mallin kasvoihin ja tyyli on mallin oloinen niin, että hän pystyy esittelemään sen itsevarmasti ja kävelemään catwalkilla vakuuttavasti, Bonaure kertoo.
Kilpailutyön tulee olla kokonaisvaltainen lookki tulevasta muodista. Hiukset ovat kuitenkin kilpailutyössä se tärkein asia. Vaatteiden, meikin ja asusteiden tulee täydentää kokonaisuutta.

Kun kilpailuaika on loppu, antaa suomalaistöistä viiden hengen suomalaistuomaristo omat pisteensä. Suomen kolme eniten pisteitä saanutta työtä valitaan finaaliin, jolloin he pääsevät elokuussa Kööpenhaminaan, missä ammattivalokuvaaja taltioi töistä lopulliset finaalikuvat. Lokakuussa Helsingissä järjestettävässä finaalissa kilpailijalla on puoli tuntia aikaa jäljitellä voittajalookkinsa mallilleen. Mallien hiukset saa värjätä ennakkoon.

Tuomaristo valitsee voittajajoukkueen (kampaaja ja malli), joka pääsee maaliskuussa 2021 Pariisiin kisaamaan kansainväliseen Colour & Style Trophy -loppufinaaliin. Tällöin kisatöistä on arvioitu loppufinaaliin työt lähes 40 maasta.

Viime vuoden Style & Colour Trophy -kilpailun voitti Wendy Gunn Australiasta.

– Kilpailijoiden on hyvä valmistautua myös kysymyksiin, joita tuomaristo tulee esittämään. Viime vuosina yleisiä kysymyksiä ovat muun muassa olleet: Mistä hait inspiraation työllesi? Mitä väritekniikkaa käytit? Miksi osallistuit kilpailuun? Mitä voittaminen sinulle merkitsisi? Ja huom! mukana on kansainvälisillä lavoilla aina mukana myös tulkki, joten englannin osaamisesta ei tarvitse kantaa huolta, Bonaure lisää.

Kilpailun tuomaristossa Suomen esikarsinnassa ovat mukana:

Jari Laamanen, L’Oréal Professionnel brand expert
Olli-Pekka Pietilä, L’Oréal Professionnel –freelancer & hiusartisti
Pia Paalasvuo, hiusalan ammattilehti Pinnin toimituspäällikkö
Riikka Väänänen, Life​style-toimittaja, sisällöntuottaja ja PR-ammattilainen
Jekku Berglund, some-persoona & markkinointipäällikkö

Colour & Style Trophy 2020 –kilpailun tarkemmat tiedot ja osallistumiskaavake osoitteesta:
https://lorealproshops.com/colour-trophy-fi/
Lisätietoa myös 30.4. ilmestyvästä Pinni-lehdestä numero 5.
Koronan vuoksi Pinni #5 ilmestyy digitaalisena erikoisnumerona.
Tilaa Pinnin Uutiskirje ja saat lukuoikeuden tähän Pinniin maksutta:
www.uutiskirje.pinni.fi