Suomalaiskampaaja Karoliina Saundersin Hän-kokoelma Alternative Hair Showssa

Suomalaiskampaaja Karoliina Saundersin Hän-kokoelma Alternative Hair Showssa

Suomalaiskampaaja Karoliina Saunders kutsuttiin yhdeksi New Visionaries -kampaajaksi Alternative Hair Show -näytökseen. Karoliina esitteli kansainväliselle yleisölle kokoelmansa Hän. Saunders asuu ja työskentelee Englannissa.

– Hän-kokoelma sai alkunsa, kun näin Instagramissa postauksen sanan hän merkityksestä. Tuntui, että se sopi hyvin tähän aikaan. Tällä hetkellä puhutaan paljon tasa-arvoisuudesta miesten ja naisten välillä. Pronominit (he, she, they..) ovat englannin kielessä tärkeitä ja se, että suomen kielessä käytetään samaa pronominia (hän) sukupuolesta riippumatta, on kiinnostavaa ja tuntuu kuin olisimme Suomessa jotenkin edelläkävijöitä asiassa.

Karoliina kuvailee Hän-kokoelmaansa kansainväliselle yleisölle näin: “Hän on suomalainen pronomini, joka kertoo tasavertaisesta mahdollisuudesta. Se on symboli paremmalle maailmalle, jossa ihmisiä ei määritellä heidän taustansa, sukupuolensa tai ulkonäkönsä perusteella. You are Hän, I am Hän, We are Hän.”

Tunnelmia videon kuvauksista.

– Hän-kokoelma oli alun perin British Hairdressing Awards’iin tekemäni kuvakokoelman nimi ja kun minua pyydettiin ottamaan osaa Alternative Hair Show´n digitaaliseen näytökseen, halusin jatkaa kokoelmaa ja tein siitä Couture- version, jossa käytin punk-tyylisiä peruukkeja. Tein itse peruukit, hyvin halvoista tekohiusperuukeista.

– Haen useasti ideoita vanhoista kuvista, lähinnä 70-80-luvun punk-kulttuurista. Halusin käyttää punk-hiustyyliin liittyviä muotoja ja värejä. Yksi  lempivaatesuunnittelijoistani on Vivienne Westwood, joka on vaikuttanut vahvasti 70-luvun punk-tyyliin, joten se oli hyvin selvää, että halusin hänen vaatteet filmiin.

Alternative Hair Show on maailman laajuinen näytös, johon osallistuu kampaajia ympäri maailmaa. Kaikki näytöksen tuotot menevät leukemian hoitoa tukevaan hyväntekeväisyyteen. Näytös täytti 39 vuotta tänä vuonna.

Hiukset: Karoliina Saunders @karoliinasaunders @karoliinasaunders_hairdesign
Konsepti: @jadorelavie_ & @karoliinasaunders
Koreogrfia ja ohjaus: @jadorelavie_ Janet Mayer @janetmayerofficial & Ami Benton @amibenton_
Aerialist & Contortionist: Jordanna @jordanna_rev of @jadorelavie_
Couture & Styling: Rubina Marchiori @rubinamarchiori
Hius assistentti: Abby Quinn @abby_kshd
Pr: @gorgeousprhair
Meikki: Grace Hayward @gracexhayward
Kuvauspaikka: @naturallightstudio
Musiikki: @bifmode & Daniel Lovegrove
Videon ohjaus: Kassandra Powell @thekassandrapowell
Videokuvaus: Harry Nelder @harrynelder
Valaistus: @chasing.frisson & Spark Glen Mouthford @glen_mountford
Editointi: Kassandra Powell @thekassandrapowell
Valokuvaus: Marcus Ripley @mouseimages