Surffipolkkaa ja aurinkoraitoja

Surffipolkkaa ja aurinkoraitoja

|||||||||||||||

Parturi-kampaaja Terhi Levonen myöntää omistavansa varmat, nopeat ja ronskitkin otteet saksiessaan tv- ja radiopersoona Sami Kurosen surffipolkkaa ruotuunsa. Siinä se huolettoman ”miespolkan” salaisuus taitaakin olla: huolettomuudella maustetussa ammattitaidossa.
– Terhi saa hiukset sekä näyttämään että tuntumaan hyviltä ja luonnollisilta. Pitkistä hiuksista en aio luopua, joten on tärkeää löytää tekijä, joka ymmärtää miehen pidemmän hiuksen päälle. Lisäksi Terhi tuntui heti huippukivalta tyypiltä, jonka kanssa on helppo olla, Sami kehuu luottoparturiaan.

Tv- ja radiopersoona Sami Kuronen kera luottoparturinsa Terhi Levosen Helsingin Kruununhaassa sijaitsevassa 3nd-liikkeessä.

Terhillä ei ole luottoasiakkaastaan muuta kuin hyvää sanottavaa: kehut saa sekä persoona että Samin tapa pitää hyvää huolta hiuksestaan.
– Suosittelen Samille hyvät tuotteet ja erikoishoidot mukaan myös kuvauksille etelän kuuman auringon alle. Olaplexillä sitä on pitkälle menty ja se myös näkyy hiuksessa. Hyvin olet Sami hoitanut hiuksiasi, ohjeitteni mukaan, Terhi nauraa.
– Ja olen myös muistanut sen syväpuhdistavan shampoon, Sami muistuttaa.
Terhin ja Samin välittömästä kanssakäymisestä käy heti ilmi, että nämä kaksi ovat kuin samaa maata. Ensikohtaaminen tapahtuikin yhteisen ystävän häissä ja pian parturi ja tv-juontaja keskustelivatkin jo arjestaan työpaikoilla.
– Siihen se sitten päätyi, että lupasin tulla käymään Terhin 3nd-liikkeessä. Liikkeen sijainti keskustassa on minulle erinomainen ja heti ensi kerrasta kävi ilmi, että Terhi todella tietää, mitä tekee, Sami kehuu.
– Puhuimme heti niin sanotusti samaa hiuskieltä, eli näkemys siitä, millainen hius Samille sopii, oli sama, Terhi sanoo Helsingin Kruununhaassa sijaitsevassa liikkeessään.

Ronskia kerrostusta
3nd´ssä Sami pyörähtää noin kolme kuukauden välein, mikä sopii kiireiselle miehelle hyvin.
– Kun pitää pitkää hiusta, ei tarvitse jokaisen sentin jälkeen käydä parturissa. Kolmessa kuukaudessa tukan pituus on kuitenkin jo sellainen, että tarvetta lyhennykselle on, Sami tietää.
Terhi teki Samin hiukseen ensikäynnillä raita ja leikkaus -setin, jonka hyväksi koettua kaavaa on toistettu nyt vuoden päivät: vaaleat raidat ja leikkaus vahvalla kerrostuksella.
– Kun tapasimme ensimmäistä kertaa, oli Samin hius todella pitkä. Sain kerrostaa sitä oikein kunnolla, jotta saimme hiukseen liikettä. Mielestäni on hirveää, erityisesti miehen pitkässä hiuksessa, jos saksen jälki näkyy vahvasti. Siksi otteeni taitavatkin olla ronskimmat ja lovean hiusta kerroksittain moneen otteeseen, jotta lopputulos olisi mahdollisimman luonnollinen ja kuin siihen pituuteen juuri kasvanut, Terhi kuvailee.
– Leikkauksella on mielestäni hiuksessani iso rooli. Kun Terhi leikkaa, tuntuu että hius asettuu itsekseen juuri oikeaan kohtaan eli sitä ei tarvitse laittaa ollenkaan. Aamuisinkin vain harjaan hiukset ja se on siinä, Sami kertoo.


Sami kertoo olleensa lähes aina pitkähiuksinen. 1980-luvun teinipojan idolit, kuten Bon Jovi määrittelivät pitkälti Samin hiustyyliä.
– Pahimmillaan vai sanoisiko parhaimmillaan hiuksella oli pituutta puoleen selkään asti. Ja permanenttikin toki tehtiin, jotta saatiin hiukseen jonbonjovimaista otetta. Permanentti oli kuitenkin ajatuksena vähän parempi kuin mitä lopputulos oli, joten tämä kokeilu jäikin yhteen kertaan, Sami nauraa ja kertoo yhä katsovansa huvittuneena omaa rippikuvaansa, missä katsoo nuorimies pehmennyksineen.

Ei kiitos poikabändityylille
Poikkeuksen pitkätukkaimagoon teki lähes 10 vuoden takainen siisti lyhyempi hiusmalli, mikä ei edes ideana ollut Samista paras mahdollinen.
– Juonsin Unelmien poikamies –sarjaa ja koska ohjelman jenkkiversiossa juontajalla oli lyhyt hius, haluttiin se nähdä myös kotimaisessa versiossa. Halusin sen duunin niin kovasti, että suostuin leikkauttamaan hiukset siihen poikabändityyliin. En kuitenkaan tuntenut itseäni yhtään kotoisaksi lyhyessä mallissa, joten kasvatus lähti heti käyntiin, Sami kertoo virheliikkeestään.
Hyvin tehty työ juontajan johti kuitenkin toiseen ja seuraavalla juontokerralla Sami sai jo pitää oman hiustyylinsä.
– Tietysti oli armeija-aikakin, jolloin hius oli totta kai lyhyt, mutta näitä paria kertaa lukuun ottamatta olen pitänyt pitkää tukkaa ala-asteikäisetä asti.
Samilta löytyy kuitenkin salaisia haaveita muuttaa ulkonäköään täysin erilaiseksi. Aurinkoraitainen surffitukka on kuitenkin niin iso osa Samin identiteettiä, että salahaaveet saattaisivat järkyttää liikaa miehen fanikuntaa.
– Jotain totaalisesti erilaista, kuten tumma ja hyvin lyhyt hius! Sami kaavailee pilke silmäkulmassaan.
– Tällainen julkisesti näkyvä työ aiheuttaa omat paineensa ja sitä myös tuntee olevansa vastuussa katselijoille ja kuulijoille myös ulkonäöllisesti – ettei mennä muuttamaan mitään liian radikaalisti ihan tuosta vain.
Joten näillä puheilla Sami lupaa pitää veikeän poikamaisen tyylinsä vielä pitkään?
– Ja ehkä pysynkin tällaisena hippinä ihan loppuun asti, Sami naurahtaa.

Mielivaiheesi parturikäynnillä?
– Kun näen lopputuloksen ja tietenkin päähieronta pesupaikalla: ihana kun saa vain olla ja nauttia.
Paras muisto yhteistyönne varrelta?
– Tapasimme yhteisen ystävän häissä ja saimme idean laittaa hiukseni kuntoon. Terhin kanssa synkkasi heti – olisihan se kiusallista istua parikin tuntia parturituolissa, jos ei olisi mitään sanottavaa.
Kuinka hoidat hiuksiasi kotioloissa?
– Käytän hoitoainetta pari-kolme kertaa viikossa. Hiukset pesen joka päivä.
Onko sinulla koskaan bad hair day?
– Pitkän tukan hyviä puolia on se, että harvoin iskee todellinen bad hair day. Hiukset saa helposti ihan harjaamalla kuosiin tai ainakin siihen malliin, että uskaltaa lähteä ulos ovesta.

Sami Kuronen saa antaa hiustenhoitovinkkejä sekä naisille että miehille: ”Monet tenttaavat, että mikä salaisuuteni on, että hiukset ovat näin hyväkuntoiset ja aina mallissaan. Vastaus on tietysti osaava parturi sekä laadukkaat kampaamotuotteet!”
Sami Kurosen luottoparturi Terhi Levonen helsinkiläisestä 3nd-liikkeestä kuvailee Samin hiusta paksuksi ja helpoksi sinänsä, sillä pyörteitä ei hiuksessa ole: ”Hiuslaatu vaatii rikkovan leikkaustyylin, sillä Samin hiukseen jää helposti saksen leikkausjälki.”

Sami Kuronen

Radiojuontaja Radio Suomipopissa ja tv-juontaja Temptation Island -sarjassa sekä syyskuussa taas alkavassa Toisenlaiset äidit –sarjassa.
Luottotuote: Joicon K-Pak rakennepaikkaava hoitoaine sekä tehohoitona Olaplex.
Harrastaa: Kuntoilu, lenkkeily, golf, laskettelu ja tyttären kanssa keppihevostelu.
Haave: Että tämä tilanne jatkuisi näin pitkään ammatillisessa mielessä. On kiva, kuinka tv- ja radiotyöt tukevat hienosti toisiaan. Sitten muuten elämässä sitä voisi nähdä enemmän maailmaa.
Päätös: Olen alkanut toteuttaa haaveitani, sillä kukaan muu ei voi sitä tehdä puolestani. Nyt lähden esimerkiksi kahdeksi viikoksi jenkkeihin ja ajan pitkin länsirannikkoa avo-Mustangilla!

Sami onnittelee Pinniä 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi!