||||||||

Adam Lambert tunnetaan American Idol’ista, Queenin konserttilaulajana sekä seurustelustaan suomalaisen Sauli Koskisen kanssa. Hiusasioissa suosittu laulaja ei jää harmaavarpuseksi, vaan hän vaihtaa rohkeasti tyyliään kuin aito rokkikukko.

 

ADAM LAMBERT, 36, on yhdysvaltalainen laulaja, lauluntekijä ja näyttelijä. Hän sijoittui toiseksi American Idol -laulukilpailussa vuonna 2009. Lambertin musiikillisia vaikuttajia ovat muun muassa Queen, David Bowie, Michael Jackson, Aerosmith sekä Led Zeppelin. Miehen esikoisalbumi For Your Entertainment julkaistiin marraskuussa 2009 ja se on myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta. Vuodesta 2011 lähtien Adam Lambert on toiminut laulajana Queenin konserteissa eri puolilla maailmaa. Queen on vieraillut Suomessa Lambertin kanssa kaksi kertaa, Kaisaniemen puistossa kesäkuussa 2016 ja Hartwall Arenalla marraskuussa 2017.

Adam Lambert on ollut näyttelijä 10-vuotiaasta lähtien, ja esiintynyt lukuisissa musikaalinäytelmissä kuten Hello, Dolly!, Chess, Camelot, The Music Man, Grease ja Peter Pan. 19-vuotiaana hän lähti 10 kuukauden kiertueelle Anita Mann Productionsin kanssa, jonka jälkeen hän palasi Yhdysvaltoihin esiintymään oopperassa Orange Countyssa, Kaliforniassa. Sen jälkeen hän sai paljon huomiota osastaan Kodak Theatrella esitetyssä musikaalissa The Ten Commandments: The Musical, jossa Lambert näytteli Val Kilmerin rinnalla.

Lambert seurusteli suomalaisen, vuoden 2007 Big Brother -voittaja Sauli Koskisen kanssa vuosina 2010-2013. Adam Lambert on kertonut, että hänen vuonna 2012 julkaiseman toisen levyn “Tresspassing” kappaleiden inspiraation lähteenä on ollut hänen poikaystävänsä Sauli Koskinen. He ovat pysyneet hyvinä ystävinä erosta huolimatta. Lambertin yhteys Suomeen näkyi myös Saara Aallon kilpaillessa vuonna 2016 finaalivoitosta Britannian X Factory -ohjelmassa, missä Adam ja Saara duetoivat ja myös vaihtoivat muutamia sanoja suomeksi.

Babyface. Adam sijoittui American Idol -kisassa toiseksi, mutta on yksi kaikkien kausien menestyneimpiä laulajia. Tässä lookissa mies saapui finalistilähetykseen maaliskuussa 2009.
Hurmaaja. Adam Lambertille sopii erinomaisesti kevyt parroitus viiksineen. Vihreät silmät tulevat näkyviin, kun niitä korostaa samansävyinen kauluspaita. Luukki joulukuulta 2013.
Suomen vävypoika ja Sauli Koskinen punaisella matolla marraskuussa 2011 Los Angelesissa.
Businesstyyli. Adam pystyy helposti vaihtamaan tyyliään rokkarista liikemieheksi. Tässä lookissa mies tuli noutamaan palkintoa Torontosta Kanadan Much Music Video Awards -gaalaan kesäkuussa 2015.
FILMITÄHTILOOK. Uuh! Adam on kuin nuori filmitähti Clark Gable. Tyyli sopi loistavasti elokuvan ensi-iltaan Hollywoodissa toukokuussa 2013.
Heitto. Uskottava rokkistara on tässä! Kunnon hiusheitto komisti Adamia rokkibileissä New Yorkissa toukokuussa 2015.
Överit. Adamilla oli vaihe, jolloin mies teki “uskottavuutta” dramaattisin maneerein. Överiä tukkaan ja meikkiin -tyylissä mies tuli juhlimaan televisiogaalaan joulukuussa 2012.
Poikamainen. Lähes tunnistamattomana Adam saapui elokuvan ensi-iltaan Los Angelesissa toukokuussa 2017.
Nykytyyli. Vähemmän on enemmän. Adam on nyt 36-vuotiaana löytänyt tyylin, joka pukee komeaa miestä. Tässä Media Awards Gaalassa New Yorkissa syyskuussa 2018.
ROKKITÖTTERÖ.
Queenin kanssa kiertäessään Adam Lambert on lavauskottava rokkistara hiuksiaan myöten. Tässä Adam esiintyy
toukokuussa 2015 New Yorkissa.