Joulun juhlakampaus

Käy kellarissa, hae vapun jäljiltä jääneet serpentiinit. Koristele kuusi, muotoleikkaa latvat kauniiksi. Kerää ylijääneet havun-oksat yhteen, kiedo ja kääri ne seppeleeksi. Koristele serpentiinillä ja muutamilla joulukoristeilla. Lainaa kaulakorut tyttären lelulaatikosta. Punaa huulet, hymyile. Huulipuna hampaissa kruunaa jouluhymyn.

Joulun juhla-asu

Pidä pokka, kun avaat läheisesi sinulle antaman joulupaketin, josta paljastuu liian suuri,  kliseinen jouluneule. Pue se päälle ja muista ilahtua, kiittää ja leikkiä, että ”ihan kuin mulle tehty, mistä arvasit, että toivoin just tätä!”

Piilota neule joulun jälkeen muiden edellisvuosina saamiesi joukkoon. (Ja unohda se sinne, niin kuin teit tänäkin vuonna.)

Joulun juhlakylpy

Olet koko syksyn  odottanut hetkeä, jolloin pääset rauhassa nauttimaan aromaterapeuttisesta kotikylpyhetkestä. Hankkinut sitä varten lumoavat öljyt ja voiteet, pinon naistenlehtiä, kynttilöitä ja skumppaa. 

Totuus: teini on ominut kylppärin itselleen, koko talo on putkiremontissa, viimeiseen venynyt joulusiivous vie kaiken ajan, vieraita ravaa jatkuvasti,  käväisit ”ihan vain” piipahtamassa kampaamossa, leikkaamassa/kampaamassa naapurin hiukset, vikoissa pikkujouluissa tai Ikeassa.

Pikkujoulut

ALKUILTA: ”Tää on niiiin ihanaa!” ”Mistä ostit ton leningin?” ”Ihan mielettömän hyvää tää ruoka.” ”Täällä on jotenkin mukava miljöö.” ”Skumppaa!”  ”Vihdoinkin päästiin istumaan yhdessä iltaa!” ”Mä sanoin, että tuun sitten ajoissa kotiin.” ”No ilman muuta glögi terästettynä!” ”Mä en nyt oikein      löytänyt mitään päälle sopivaa, kun koronakilot.” ”Mä meen muuten huomenna kasilta tekee yhden luottoasiakkaan juhlakampauksen.”

LOPPUILTA: ”Sä olet ihana, mä oon niiin aina arvostanut sua ihmisenä!” ”Anteeksi, mutta mun mielestä toi tukka ei sovi sulle lainkaan.” ”Otetaanko vielä ihan pienet lähtöshotit?” ”Siis kun Leena sanoi tosta leningistä ensin Pirjolle, joka kertoi sen Marjalle, eli en todellakaan ole sanonut niin!” ”Nyt mun mekko on ihan glögissä!” ”Todellakin lähdetään karaokeen!” ”Ens viikolla teen sulle tohon uuden värin!” ”Apua, mulla on aamukasilta asiakas!”

Joulun paras hetki

Ota kuppi kuumaa, laita jalkoihin joulupukin tuomat villasukat ja istahda takan ääreen. Nauti.

Rentoa joulua lukijoillemme!

Toivottavat

Pinnin tontut