Lehtomäen hius- ja kauneuspisteessä Kouvolassa työskentelevä Taiju Koivula voitti hiusmuotoilussa hopeaa nuorten ammattitaidon MM-kilpailu WorldSkillsissä Abu Dhabissa. Kauneudenhoidossa kilpaillut Iida Haverin sijoitus oli 13., mutta hän sai osaamisestaan Medallion for Exellence -tunnustuksen. Tunnustuksen saa oman kilpailulajinsa keskiarvoa paremmasta pistemäärästä.

Taiju teki neljän kisapäivän aikana yhdeksän erilaista työkokonaisuutta. Hän valmentautui omaan kilpailuunsa usean eri valmentajan johdolla. Valmentautumista tapahtui sekä ohjatusti että omatoimisesti, mutta suurilta osin omatoimisesti työpaikalla Lehtomäen Hius- ja Kauneuspisteellä omalla vapaa-ajalla. Valmentautumiseen sisällytettiin myös kouluttamista alan muille ammattilaisille ja opiskelijoille sekä esiintymistä, koska myös näitä taitoja tarvittiin rankan MM-rupeaman aikana.

Taiju Koivula kisatyönsä äärellä.
Taiju Koivula ja hiuksen hienoa viimeistelyä kisapaikalla.
Iida Haveri kilpaili kauneudenhoidon alalla.
Iida Haveri työstää kilpailutyötään.

Taiju on aikaisemmin voittanut muun muassa SM-kultaa, SM-hopea ja SM-pronssia sekä EM-hopeaa EuroSkilss-kilpailuista Göteborista viime joulukuussa.
Taiju valmistui parturi-kampaajaksi Kouvolan Seudun Ammattiopistosta.

Suomi toi kotiin WorldSkillseistä yhteensä neljä mitalia, mikä on erinomainen suoritus: Kultamitaleja Suomi on saanut WorldSkills-kilpailusta enemmän vain kerran, eli kotikisoissa Helsingissä vuonna 2005, jolloin kultamitaleita tuli yksi enemmän.
Kilpailua oli paikan päällä seuraamassa ministeri Sanni Grahn-Laasonen, joka onnitteli kisaajia ja muistutti, kuinka lajivoitto lisää ammattiylpeyttä ja kilpaileminen näin kansainvälisellä tasolla vahvistaa ammatillisen koulutuksen laatua.
Videolla Sannin terveiset kisapaikalta:

Ammattitaidon MM-kilpailu WorldSkills järjestettiin Abu Dhabissa 14.–19.10.2017. Siihen osallistui 1255 nuorta ammattilaista 58 maasta. Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi jossain päin maailmaa. Suomen joukkueeseen kuului 27 nuorta, jotka osallistuivat yhteensä 24 lajiin. Jokaisen kilpailulajin suoritus kestää neljä päivää, joiden aikana tehdään lajista riippuen joko useita pieniä tehtäviä tai yksi isompi työ.