Taitaja2017 Helsinki käynnistyi

Taitaja2017 Helsinki käynnistyi

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ammatillisen koulutuksen päätapahtuma Taitaja2017 Helsinki järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 15.-18. toukokuuta. Helsinki on täynnä tämän päivän ja tulevaisuuden huippuosaajia. Nelipäiväinen tapahtuma koostuu SM-ammattitaitokilpailuista, yläkoululaisten kädentaitokilpailuista ja erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden ammattitaitokilpailuista. Mestaruuksia ratkotaan yli viidelläkymmenellä eri ammattialalla ja kilpailijoita on mukana yli 500. Suomen suurimpaan ja kansainvälisempään ammattitaidon tapahtumaan odotetaan paikalle yli 80 000 vierailijaa. Tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy.

Alle 21-vuotiaat tulevaisuuden huippuosaajat ja ammattilaiset kilpailevat SM-ammattitaitokilpailun mitaleista yli viidelläkymmenellä eri ammattialalla, myös hiusmuotoilulajissa. Hiusmuotoilulajissa kilpailee kahdeksan nuorta eri puolelta Suomea ja kaksi kansainvälistä kilpailijaa.  Naisten muodikas värjäys-, leikkaus- ja viimeistelykampaus-sarjassa  kilpailija ottaa työstään valokuvan, jonka lataa Instragramiin. Yleisö voi näistä äänestää suosikkiaan. Pinni palkitsee sarjan voittajan diplomilla ja lahjakortilla torstaina 18.5.

EM-hopeamitalisti Taiju Koivula tuomaroi SM-finaalit

Tämän vuoden Suomen hiusmuotoilun Abu Dhabin MM-edustaja, Lehtomäen Hius- ja Kauneuspisteessä työskentelevä Taiju Koivula tuomaroi SM-finaalit viime vuotiseen tapaan. Tuomarointi on Koivulalle mieluisaa työtä ja hän kertoo, että on mukava päästä seuraamaan Suomen parhaiden opiskelijoiden osaamista. Lisäksi tuomarointi opettaa katsomaan omiakin töitä tuomariston näkökulmasta.

Koivula on itsekin kilpaillut menestyksekkäästi juuri Taitaja-kilpailuissa opiskellessaan Ksaossa, saavuttaen SM -kultaa ja -hopeaa vuosina 2013 ja 2014. Taiju kuuluu Suomen ammattitaitomaajoukkueeseen, joka mahdollistaa kovatasoisen valmennuksen kohti lokakuun MM-kilpailuja. Viime joulukuussa Taiju koivula toi kotiin EuroSkilss-kilpailuista Göteborgista EM-hopeaa.

Koivula valmentautuu omaan kilpailuunsa usean eri valmentajan johdolla, ja valmentautumista tapahtuu sekä ohjatusti että omatoimisesti. Mutta suurilta osin omatoimisesti työpaikalla Lehtomäen Hius- ja Kauneuspisteeellä omalla vapaa-ajalla. Valmentautuminen kilpailuun nieleekin suurimman osan Koivulan tämän hetkisestä vapaa-ajasta ja työkin on muutettu kilpailuun valmistautumisen ajaksi osa-aikaiseksi, että aikaa valmentautumiseen jää riittävästi. Valmentautumiseen on sisällytetty nyt myös kouluttamista alan muille ammattilaisille ja opiskelijoille sekä esiintymistä, koska myös näitä taitoja tullaan tarvitsemaan rankan MM-rupeaman aikana Abu Dhabissa marraskuussa.

Taiju Koivula