Tennismestarin salainen ase on vahva hiuslakka!

Tennismestarin salainen ase on vahva hiuslakka!

 

Maailman parhaimmistoon kuuluvalla tennispelaajalla Henri Kontisella on ollut hyvä vaikutus parturiinsa Markku Ruotsalaiseen: Tennistähti inspiroi Markun sulkapallokentälle ei vain kerran, vaan nykyään viikottain. Parturituolissa puheet pallolajeista tosin jäävät taka-alalle, sillä silloin puhutaan muun muassa siitä, mikä lakka pitää pidemmän etutukan parhaiten poissa kasvoilta. Ei nimittäin olisi tenniskentillä ensimmäinen kerta, kun sakset saavat töitä kesken pelin.

– Anna vahvinta lakkaa, mitä teiltä löytyy, Henri pyytää samalla kun KC Professional -tiimin koulutuspäällikkö Markku Ruotsalainen valikoi Henrille sopivaa tuoterepertuaaria Miraculoksen valikoimasta KC Teamin koulutustilassa Helsingin keskustassa. Henri tietää, että hiukset voivat olla myös se ratkaiseva tekijä tennismestaruuksista kamppaillessa. Jos hiukset yltävät yli silmien, täytyy olla ehdottoman varma siitä, ettei hius heilahda kasvoille rajuimmankaan lyönnin jälkilöylyissä.

– En tykkää pitää lippalakkia peleissä, enkä harjoituksissa, joten täytyy olla satavarma siitä, että hiukset pysyvät kurissa, Henri kertoo ja muistelee erikoista saksiselkkausta, mikä tapahtui vuosi sitten venäläiselle tennispelaaja Svetlana Kuznetsovalle WTA-mestaruusturnauksessa Singaporessa. Kuznetsova hämmästytti sekä yleisön että erotuomarin pyytämällä saksia kesken ratkaisevan kolmannen erän ja leikkasi pois poninhäntänsä, joka heilahti silmille jokaisen lyönnin jälkeen.
Henrin ei kuitenkaan tarvitse pitää parturointivälineitä mukana pelikentillä, sillä luottoparturi Markku pitää kutrit kenttämallissa Suomessa. Ulkomailla, jos tarve vaatii, siistimisestä huolehtivat peliareenoille tilatut parturit.
– Olen vain kerran joutunut käyttämään paikallista parturia ennen peliä. Tilanne oli se, että peliin tuli Suomesta äkkilähtö. En sitten viitsinyt soittaa Markulle keskellä yötä, että nyt parturoimaan! Henri perustelee Markulle ”vieraissa” käymistään.

 

 

Pituutta Henrin hiuksilla oli nelisen vuotta sitten rennon surffitukan verran. Kasvatukseen löytyi syy parturipenkkiahdistuksesta.
– On sitä joskus tullut sellainen hammaslääkärihiki parturipenkissä, kun ei ole ollut ihan varma, osaako parturi työnsä. Ehkä siksi päätin olla menemättä ja hiukset vain kasvoivat, Henri paljastaa.
Henri kertoo saaneensa pidemmistä suortuvista vähemmän mairittelevaa palautetta.
– Kaverit alkoivat kutsua mopiksi ja totesin, että ehkä lyhyempi hius on sittenkin parempi, Henri naurahtaa.
Huomaa, että Henrille hiukset ovat vain yksi osa kokonaiskuvaa – ei se tärkein kruunu, jolla säväytetään punaisilla matoilla.
– Otan hiusasiat varmaan paljon rennommin kuin muut. Hiusten laittamiseen menee aikaa ehkä se viisi minuuttia ja ei ole maailman loppu, jos hiukset joku aamu sojottaisivat sinne tänne, Henri kertoo.
Henrillä ei ole ollut varsinaista luottoparturia ennen Markkua. Pari kertaa hän on itse vetänyt pään siiliksi – toinen näistä kerroista oli silkka vahinko.
– Jotenkin oli koneessa talla huonosti ja vedin keskelle päätä kertavedolla millin siilin. Täytyi sitten ajaa loputkin päästä samaan mittaan, Henri kertoo.
Ala-asteikäisenä Henrillä vaihtui tukkatyyli nopeammin kuin koulureppu.
– Oli kokeilunhalua. Kerran värjättiin hiukset ihan punaisiksi ja on sitä väännetty geelillä kivikovat piikitkin joskus päähän. Se taisi olla muotia silloin.
– Onneksi sitä on jo tyylillisesti rauhoittunut noista ajoista, Henri lisää mutta muistaa vielä yhden erikoisemman hiusväritempauksen.
– Maajoukkueaikoina värjäsimme koko tiimi hiukset Suomen lipun värein: hiuksiin värjättiin siniset ja valkoiset raidat. Erikoista oli, että valkoinen väri lähti pois, mutta sininen jäi hiuksiin pidemmäksi aikaa, Henri muistaa.

 

Enää Henrin ei tarvitse hikoilla parturipenkissä, sillä luottoparturi Markun luona hän on käynyt tämän vuoden alusta asti.
– Markun kanssa on heti löytynyt hyvä yhteinen sävel. Homma pyörii hyvin ja meno on rentoa ja ammattimaista, Henri kertoo.
Hiustyyli on luottoparturisuhteen aikana lyhentynyt.
– Henkan ammatissa hiuksen täytyy olla aika simppeli ja helposti muotoonsa laitettava. Henkka näyttää muuten niin hyvältä, ettei tarvitse pelleillä millään erikoisilla hiustyyleillä, Markku pukee sanoiksi monen tenniskomistuksen fanin mielipiteen.
– Jossain vaiheessa etuosan hiukset olivat sen verran pitkät, että ylsivät suuhun asti. Nyt hiukset ovat yhä päältä sivuja pidemmät, tyyli on siisti, mutta selkeästi parturoitu, Henri kuvailee.
– Leikkaan nyt hiusta päältä yhä lyhyemmäksi ja jätän taakse hiusta kuitenkin sen verran, että kokonaisuus on täyteläinen. En vedä koneella sivujakaan, Markku kertoo samalla kun saksii sivuhiusta keskittynyt ilme kasvoillaan.

 

Väriä Henrin hiukseen ei ole parturin toimesta laitettu koskaan. Oman vaaleamman sävynsä hiuksille antaa aurinko.
– Tummempi talvisävy muuttuu auringossa hetkessä ihan blondiksi. En ole edes ajatellut, että värjäisin hiusta, sillä pesen hiuksia tosi usein ja uskon, ettei hiusväri ainakaan helpottaisi arkea, Henri kertoo.
– Henrin hius on tummuudeltaan perus skandinaavinen. Hiusta on juuri sopivasti ja hius on jopa hiukan taipuisa, Markku kuvailee.
– Saisi olla kiharampikin, Henri heittää toivomuksen.
Hiustyylin parturipenkissä päättää Henri. Markku tietää, kuinka toivomukset toteutetaan.
– En paljon katsele muiden tyylejä tai selaile muotilehtiä sillä silmällä, että millaiset hiukset muilla on. Menen pitkälle fiiliksen mukaan. Monesti tosin sanon, että en välttämättä halua juuri sellaista parturijälkeä, mikä tulee vastaan joka kadun kulmassa. On kiva, että tyylissä on kuitenkin persoonallisempi ote, Henri kuvailee.

Noin kolmen viikon välein viimeistelty hius saa nytkin päällensä Markun suositteleman Toffee Wax -vahan ja suihkauksen siitä lakkapullosta, joka seuraa Henriä tenniskentille ympäri maailman.

– Se on tämä Four Reasons Black Edition -sarjan Finishing Spray -lakka, Henri paljastaa luottotuotteensa.

 

KC Teamin koulutuspäällikkö Markku Ruotsalainen teki tennistähti Henri Kontiselle paljastuksen: Henrin innostamana hän aloitti aktiivisen sulkapallon harrastamisen kolmisen kuukautta sitten
– Ei tässä kuitenkaan tarvitse, ainakaan ihan vielä, kysyä Henkalta vinkkejä tosipeleihin, Markku nauraa.


Henri Kontista eivät ulkonäkökysymykset paina.
– On aika paljon tärkeämpiäkin asioita mietittävänä. Tosin, jos en välittäisi ulkonäöstäni ollenkaan, en edes kävisi parturissa, Henri filosofoi.
– Ja tottahan se on, että jos leikkaus hiuksissa on hyvin tehty, menevät hiukset helpommin paikalleen, Henri kehuu luottoparturiaan Markku Ruotsalaista.

 

FAKTA
Nimi: Henri Kontinen
Maailman parhaita tenniksen nelinpelissä. Saavuttanut nelinpelissä 17 ATP-turnausvoittoa. Nousi ATP-maailmanlistan ykkössijalle huhtikuussa.
Aloitti tenniksen pelaamisen 3-vuotiaana.
Asuu: Tallinnassa
Tennispelaajan ruokavalio: Maalaisjärjellä mennään. Syön yleensä ihan mitä vain haluan, koska vaikuttaa fiilikseen, jos kieltää itseltään jatkuvasti jotain ruokia. Ainoastaan ilta ennen peliä ja pelipäivänä katson mitä syön ja mihin aikaan.
Harrastukset: Seuraan paljon jääkiekkoa. Kotimaassa HIFK:iä ja lisäksi NHL:ää, sillä moni kavereista pelaa siellä.
Haave: Elän nyt unelmaani ja toivon, että tennisuraa on vielä pitkään edessä.
Paljastus: Henrillä on ranteessa parikymppisenä otettu Never say never -tatuointi.

SAKSITUT
Miten hoidat hiuksiasi kotiloissa?
– Pesen hiukset kerran päivässä ja hoitoainetta laitan vain joskus.
Paras hetki parturikäynnissä?
– Se kun istutaan ja kerrotaan kuulumisia. Aika menee tosi nopeasti ja leppoisasti.
Paras muisto yhteistyönne varrelta?
– Meillä on aina hyvät jutut, ei tule tylsää.
Onko sinulla koskaan bad hair day?
– Varmasti, mutta en ajattele kadulla kävellessä, että onpa hiukset huonosti.