Toni Mascolo on poissa

Toni Mascolo on poissa

Toni&Guy-yrityksen puheenjohtaja Giuseppe Toni Mascolo kuoli joulukuun 10. päivänä 2017 Lontoossa. Hän oli 75-vuotias. Kuolinsyytä ei kerrottu julkisuuteen. Toni Mascolo vaikutti hiusalalla yli 50 vuotta. Hän perusti yhdessä veljensä Guyn (1944-2009) kanssa Toni&Guy:n vuonna 1963 Claphamissa Etelä-Lontoossa, jonne oli saapunut perheensä mukana italialaisesta Scafarti-kylästä 14-vuotiaana 1950-luvun lopulla.

Isänsä Francesco Mascolon opissa hiusalaa opiskelleet veljekset saivat myöhemmin perheyritykseen jatkoa nuoremmista veljeksistään Brunosta, Anthonysta ja Andreasta. Geometrisistä, moderneista hiustyyleistä nimeä saanut Toni&Guy avasi ensimmäisen nimeään kantavan salongin 1970-luvun puolivälissä Lontoon keskustaan, Davies Streetille Mayfairiin. Veljesten salongista tuli muodin mekka, ja miehet esiintyivät tiuhaan lehtien palstoilla ja tekivät näyttäviä showta eri puolilla maata. 1970- ja 80-lukujen vaihteessa Toni&Guy –salongit ketjuuntuivat ja myös koulutusakatemia avattiin. Samoihin aikoihin lanseeraattiin TIGI –tuotesarja, myöhemmin Toni&Guy -sekä m.Label – hiuskosmetiikkasarjat. Toni&Guy:n kahdesti vuodessa lanseeratuista hiusmuotikokoelmista tuli hiusalalla arvostettuja ja käytettyjä kautta maailman, ja yritys tuotti niistä niin muotikuvakirjoja kuin videoita.

2000-luvun alussa perheyrityksessä tehtiin uudet omistusjärjestelyt. Toni Mascolo lapsineen omistivat Toni&Guy:n maailmanlaajuisesti, lukuun ottamatta USA:ta, jonka Toni&Guy sekä TIGI –brändihallinnat siirtyivät Guy, Bruno ja Anthony Mascololle. TIGI myytiin vuonna 2009 Unileverille.

Nykyään Toni&Guy –salonkeja on kautta maailman 48:ssa eri maassa 475 ja brändinimeä kantavia hiustuotteita käyttävät miljoonat ihmiset päivittäin. Kasvun takana niin Britannian rajojen ulkopuolella, mutta ennen kaikkea kotimaassa oli vahvaksi visionääriksi kuvattu Toni Mascolo, joka oli vahvasti näihin vuosiin asti mukana Toni&Guy:n toiminnassa. Lempeän gentleman-ulkokuoren takana piili raudanluja bisnesmies, joka sai eläessään kollegoiltaan miehen taitoja kunnioittavan nimityksen ”Britannian hiusalan selkäranka.” Kuningatar Elisabet myönsi vuonna 2008 Toni Mascololle Brittiläisen imperiumin ritarikunnan myöntämän OBE-arvonimen.

Hiusalan suurmiehellä oli Pauline-vaimon kanssa kolme lasta, Sacha, Christian ja Pierre, joista kaksi ensin mainittua ovat toimineet jo vuosia mukana yrityksessä. Mascolon veljeksistä hiusalalla jatkavat vielä Bruno ja Anthony.