Trevor Sorbie palaa lavalle!

Trevor Sorbie palaa lavalle!

|||||

Brittiläinen Trevor Sorbie, joka on nostettu hiusalan legendojen joukkoon yhdessä Vidal Sassoonin ja Robert Lobettan kanssa, tekee paluun Salon International – tapahtuman näytöslavalle 12 vuoden jälkeen. Sorbie, 66,  on tehnyt mittavan, 50-vuotisen uran hiusalalla ja hänet on palkittu työstään lähes yhtä monella palkinnolla. Sydänasianaan hän on kouluttanut, maansa hallituksen tuella, kampaajia kohtaamaan hiuksettomat syöpäpotilaat ja markkinoimaan näille aidot, malliin leikattavat hiusperuukit. Trevor Sorbie -yritys julkaisee vuosittain omat hiusmallistonsa, joita käytetään ahkerasti ketjun kolmessa salongissa Lontoossa, Brightonissa ja Manchesterissa. Miehen vaatimus kaikille työntekijöilleen on laatustandardi, jota pääomistaja valvoo “haukankatseellaan” joka viikko tekemillään “yllätyskäynneillä” salonkeihin. Sorbie on myös osa brittiläistä elittiä – ja usein nähty vieras Buckinghamin palatsissa ja Downing Street 10:ssä. Hänellä on oma, nimeään kantava hiuskosmetiikkasarja.

Trevor Sorbie aloitti huikean uransa Vidal Sassoonin taiteellisena johtajana vuonna 1973. Sittemmin hän työskenteli John Friedalla ja Toni&Guy’lla, kunnes avasi oman salongin Govent Cardeniin 1979. Hänet noteerattiin Englannin Voguessa, jonka jälkeen miehestä tuli useamman tunnetun brittisuuruuden luottokampaaja. Mies itse toteaa olevansa “Hyvä kampaaja, joka on hyvä hiusten leikkaaja.”

Lähde: Pinni 2/11.

Salon International count down video 1

 

 

012 055

Pinnin päätoimittaja Rainer Nyman kävi tapaamassa Trevor Sorbieta Lontoossa joulukuussa 2010 ennen tämän Suomen-vierailua. Sorbien erikoishaastattelu julkaistiin Pinnissä nro 2.2011