Kampaamokulttuurin vahva klubbaaja

Kampaamokulttuurin vahva klubbaaja

2000-luvun klubikulttuuri jätti jäljen parturi-kampaaja Veera Rikamaan. Siksi ensimmäinen teko uutta liikettä rakennettaessa oli hankkia tilaan kunnon äänentoisto ja iso näyttö, jolta paikan tyyliin sopivia helmiä voidaan esittää.

– Meillä on ehdoton kielto radiokanavien kuuntelulle. Haettu tunnelma ja inspiraatio tulevat musiikista, jonka olemme huolella valinneet, Veera kertoo tamperelaisessa Unity Hair & Beauty -liikkeessä.

Ennen täysin omaa unelmaliikettä Veera työskenteli vuosia vuokratuolilaisena.
– Olen aina tiennyt, että haluan liikkeen, joka olisi erilainen kuin muut kampaamot. Ajatus klubikulttuurityylisestä liikkeestä ei ole koskaan horjunut ja hyvä niin. Tästä on nimittäin pidetty todella paljon, Veera kertoo vuosi sitten avatusta kampaamostaan.
– Olen tehnyt kaiken itse markkinointia myöten. Some-kanavien aktiivinen käyttö onkin saanut paljon hyvää palautetta asiakaskunnassa, Veera lisää.

Lähes 70 neliömetrin vapaa liiketila löytyi vaivatta. Kun Veera astui ensimmäistä kertaa sisään ennen kampaamona toimineeseen tilaan, oli asia selvä: tämän hän haluaisi. Päätökseen vaikuttivat huikea huonekorkeus, isot kaarevat ikkunat leveine ikkunalautoineen sekä sijainti talossa, joka huokuu arvokkuutta ja hyvää henkeä.
– Seinät olivat vielä silloin sinapinkeltaiset ja tila muutenkin aivan erilainen kuin nyt. Näin silti, mitkä mahdollisuudet tässä olisi ja onneksi olin oikeassa, Veera kertoo.

 

 

 

 

 

 

Ensitöikseen Veera uusi kaikki pinnat vaalealla maalilla. Tyylikäs yleisilme on mustan, harmaan ja valkoisen summa, jota maustavat kromipinnat, musta nahka ja karua ja karskiakin ilmettä korostava kivijäljitelmäseinä.
– Onneksi lähipiiri on auttanut remontoinnissa, he ovat olleet tässä kultaakin kalliimpia. Koko remontti tehtiin kuudessa viikossa, mikä tarkoittaa, että maalisuti oli kädessä iltaisin ja melkein öisinkin normaalien työpäivien päätteeksi. Mutta nyt voi todella olla tyytyväinen kädenjälkeen, kun kaikki on sellaista, mitä itse haluaa, Veera sanoo.

Kalusteet, sisutuselementit ja vastaanottopöydän Veera löysi netin kautta. Unelma vastaanottopöytä teetettiin mittatilaustyönä Lontoosta löytyneen idean ja Veeran mittojen mukaan. Trussirakennelmat on tilattu Saksasta.
– Trussirakennelmien metsästäminen kesti monta kuukautta ja oli hankala projekti. Onneksi tekijä, joka valmisti nämä mittatilaustyönä, löytyi lopulta, Veera kiittää.
– Muutenkin kaikki tilan kalusteet on hankittu lähes kappale kerrallaan aina kun eteen on jotain mielenkiintoista tullut. Vaikka visio liikkeestä on ollut todella selkeä, on kokonaisuus kuitenkin rakentunut pala kerrallaan, Veera lisää.

Liikkeessä on kaksi pesupaikkaa ja jokaiselle viidestä tekijästä oma työpiste. Vuosi sitten Veeran kanssa liikkeessä aloitti Sari Forsman. Kesällä mukaan tulivat Veera Seppänen ja Paula Koskimäki. Uusimpana tiimiläisenä liikkeessä loistaa Anniina Puolamäki.
– Ei voi liikaa painottaa sitä, kuinka tärkeää on löytää saman henkistä, osaavaa, kunnianhimoista ja innostunutta porukkaa tiimiin. Uskon, että asiakkaillemmekin on tärkeää, että vaikka olemme kaikki erilaisia persoonia, välittyy meistä kuitenkin tiimihenki ja innostuneisuus alaa ja hiustrendejä kohtaan.
– Ja vauhtia ja meteliä meillä on täällä jatkuvasti. Mikä tietysti sopii kovaan työntekemisen tempoon, Veera hymyilee.

 

 

 

 

 


Vuosi sitten Tampereelle perustettu Unity Hair & Beauty –liikkeen tiimi kaikki rakastavat klubikulttuuria, jonka elementtejä liike huokuu. Kuvassa hiusmuotoilija Paula Koskimäki, hiusmuotoilija ja meikkaaja Sari Forsman, liikkeen omistaja hiusmuotoilija Veera Rikama sekä hiusmuotoilijat Veera Seppänen ja Anniina Puolamäki.