Vicky – kuin sata punaista salamaa

Vicky – kuin sata punaista salamaa

|||||

– Virve ei hätkähdä mistään!, Nina Björkman naurahtaa samalla kun kertoo kerran sulattaneensa muoviset hiustenpidennykset Virve ”Vicky” Rostin otsalle juuri ennen keikkaa.

Tästä tapahtumasta on jo yli 15 vuotta ja Nina kertookin sen olleen sen ”parhaimman ja samalla kauheimman” hiusmokan, mitä tällä vauhdikkaalla parilla on ollut.

– Testailin silloin erilaisia hiustenpidennyksiä ja Virve joutui ehkä tahtomattaankin koekaniiniksi. En olettanut, että pidennykset olisivat muovia, ennen kuin aloin kihartaa niitä, Nina nauraa yhä.

– Mistähän se johtuu, että saan aina olla testihenkilönä, Virve vinkkaa ja tietää itsekin jo vastauksen.

– Olet aivan unelma-asiakas, koska uskallat aina kokeilla uutta, Nina vahvistaa Impuls –salongissaan Helsingin keskustassa.

Vaikka Virve on toiminut oivallisena koehenkilönä Ninan hiuskokeiluille jo parikymmentä vuotta, löytyy Virveltä yksi asia, mitä hän ei ole vaihtanut: Virven jo legendaarinen punainen hiustenväri. Virve on myös osannut jo vuosia kuuluttaa sitä, kuka hänen hiustyylinsä takana on.

– Se on asia, jota minulta usein kysytään ja kerron avoimesti, että Ninahan se on. Toinen asia on sitten se, saavatko he Ninalta saman tukan ja hiusvärin vai eivät, Virve kertoo.
Ninalta löytyykin tähän varma vastaus.

– En ikinä tee samaa hiusta kahdesti! Eikä Virveltä voi noin vain viedä pois hänen hiuskruunuaan,  Nina huudahtaa ja voikin olla siksi varma, ettei Vicky Rosti –hiusta näy jokaisella fanilla.

Virve on käynyt Ninan asiakkaana 5-7 viikon välein jo lähes 20 vuotta. Ensikohtaaminen tapahtui kuin sattumalta kampaamo Profi Teamissa.

– Tulin kampaamon asiakkaaksi ja ehkä sattumalta juuri Ninan penkkiin. Olen ollut Ninan työn jälkeen todella tyytyväinen ja pidän siitä, että Nina tietää, mitkä ovat ne uusimmat jutut hiusalalla.

Lisäksi Nina osaa katsoa, mikä sopii juuri minulle ja millaisen hiusmallin kanssa tulen toimeen duunissa, Virve kehuu.

– Eli toisin sanoen, en ole osannut pahemmin sössiä Virven hiuksia, Nina nauraa.

– Muistelen, että ensimmäisellä kerralla taisi olla kyseessä jotkut kuvaukset ja tein leikkauksen ja värin. Olin jo silloin heti yllättynyt siitä, millainen hiuslaatu Virvellä on: karhea ja yllättävänkin luonnostaan kihara, ei suomalaiselle tyypillinen hius laisinkaan, Nina lisää.

Virve kertoo viihtyneensä aina pitkässä tukassa ja olleensa onnekas siitä, että hänen hiuksistaan ovat huolehtineet ammattilaiset jo teini-iästä asti vuodesta 1974, jolloin Virve vasta 16-vuotiaana voitti Suomen Iskelmälaulumestaruuskilpailut. Voitto toi pestin Dannyn kesäkiertuetähtenä. Virven hiukset ovatkin aina olleet ajanhenkisesti trendikkäät, vaikka tänä päivänä 1980-luvun kiharakampausta katsoessaan sekä Virveä että Ninaa naurattaa.

– Mikä sinulla roikkuu tuolla selässä? Nina hymyilee, kun katsomme vuoden 1987 ”Sata salamaa” vinyylilevyn kantta, jossa Virve poseeraa tiukassa permanentissa ja otsatukassa.

– Muistaakseni tuo kiharalisäke hankittiin YLEn materiaaleista. Nythän se näyttää omituiselta, mutta kyllä se silloin kelpasi. Tuossa kuvassa näkyy muuten ihan oma hiusvärini, Virve kertoo.

Omanhenkisensä hiusvärin, eli punaisen, Virve löysi jo 20 vuotta sitten, eikä ole sen jälkeen hiusväriä vaihtanut.

– Siitä on tullut minulle jo tavaramerkkikin, jota en edes voisi enää vaihtaa, Virve kertoo.

Punaisen sävyä Nina vaihtaa Virven tukkaan hyvällä tahdilla. Kesällä kuvatussa Vain Elämää –sarjassa Virven hiukset ovat vaaleamman punaiset, syksyyn mentäessä väri on syventynyt.

– Joskus laitan hiuksiin kolmeakin eri punaisen sävyä. Päätän Virven hiuksen sävystä vasta sitten, kun Virve tulee tänne paikan päälle. Mennään fiiliksen ja sen mukaan, missä kunnossa rouvan hiukset tänne raahautuvat, Nina kertoo.

Virvelle tärkeintä on, ettei hiusmalli ole liian siististi tätimäinen.

– Happi loppuisi saman tien, jos hius olisi kammattu muotoonsa liian sileäksi, Virve vahvistaa.

– Virven hiustyylin tulee olla sellainen, kuin tämä ihana timanttibuutsinen misukkakin tässä on. Virve on rohkea ja vauhdikas ja Virvestä löytyy asennetta, Nina kuvailee.

Virvellä on aina ollut pitkät, vähintään polkkapituiset hiukset. Hiukan niskasta lyhyempää, eteenpäin pitenevää mallia Nina leikkasi, kun Virvelle iski ”ikäkriisi”.

– Tuli olo, että nyt täytyy tehdä jotain uutta, joten otimme hiukan enemmän pois niskasta, Virve kertoo.

– Mutta nekin kriisit ovat ollutta ja mennyttä, Nina lisää.

Nina leikkaa Virven hiuksiin rokkia ja volyymia kerrostamalla runsaasti. Leikkausvaiheessa näkee, että Virve jännittyy.

– Kolme milliä sitten maksimissaan pois. Ei yhtään enempää, Virve sanoo, kuten aina, sillä Virveä jaksaa joka kerta pelottaa, että Ninan saksikäsi käväisee hiuksessa liian suurella otteella.

– Kyllä leijonaemo tarvitsee harjaansa! Otan vain huonot latvat pois, Nina rauhoittelee.

Hiukset asettuvat tämän jälkeen kuin valmiiksi juuri oikealla tavalla sekaisin, koska Virven luonnonkihara hius taipuu sinnikkäästi joka suuntaan. Tyylin viimeistelee suoristusraudalla tehty muotoilu, jonka Virvekin on jo omaksunut osaksi keikkarutiineitaan.

– Omat hiustenlaittorituaalini auttavat minua myös keskittymään illan keikkaan. Se tuo tietynlaista meditatiivista rauhaa ja auttaa keskittymään, Virve kertoo.

– No niin alkaa Virve Vicky Rosti löytymään sieltä, Nina keskeyttää samalla kun pöyhöttää Virven hiusta kuvauskuntoon.

– Ei me olla tästä ainakaan ikinä liian räväkkää saatu, vaikka joskus ollaan vähän yritettykin, Nina hymyilee Virvelle peilin kautta.

Mielivaiheesi kampaamokäynnillä?

– Föönaaminen. Tykkään inhimillisestä kosketuksesta. Ninan kosketus on päämäärätietoista, ei mitään hipelöintiä.

Kuinka hoidat hiuksiasi kotioloissa?

– Pesen hiukset pari kertaa viikossa. Nina on suositellut kotihoitotuotteet, joita käytän. Erityisen ihastunut olen Color Bomb –värihoitoaineeseen.

Paras muistosi yhteistyönne varrelta?

– Kun teimme viimeisimmän levyni kansikuvaa. Kokeilimme erilaisia hiusmalleja ja Nina teki kuvaan myös meikit.

Onko sinulla koskaan Bad Hair Day?

– On, silloin kuivashampoolla saa hiukset nopeasti pöyheäksi. Onneksi hiukset eivät kuitenkaan ole huonosti kovinkaan usein.

HÄN;

Laulaja Virve Vicky Rosti

40-vuotistaiteilijajuhlavuoden kunniaksi julkaisi viime vuonna 10. soololevyn ”Pitkästä aikaa”.

Yksi tämän syksyn Vain Elämää –sarjan tähdistä

Asuu Vantaan Martinlaaksossa

Kolme aikuista lasta ja viisi lastenlasta, joista nuorin puolitoistavuotias. Kuvailee itseään mummina city-mummi, joka vie elokuviin ja kaupungille shoppailemaan.

Harrastukset: Golf. Lukee pokkariromaaneja, joita jättää eri paikkoihin muiden iloksi.

Salainen puoli: Virkkaa muun muassa joulukelloja.

 

Nina Björkman Impulsista haluaisi kokeille laulaja Virve Vicky Rostille pidempääkin hiusta.

– Virvellä on niin ihanan karhea soulääni, johon sopisi pitkä punainen kihara, joka liikkuisi lavalla Virven mukana vauhdikkaasti, Nina kuvailee.

Virven tukka on aina ollut vähintään polkkapituinen. Todella pitkiin hiuksiin pitäisi kuitenkin hankkia pidennykset, joiden fani Virve ei ole.

– Minulla on ollut hiustenpidennykset, mutta jossain vaiheessa kyllästyin niihin ja niiden hoitamiseen, Virve kertoo.

Virve ja Nina ovat olleet luottokampaajapari jo lähes 20 vuotta. Virve, eikä Ninakaan, voisi kuvitella Virven käyvän jossain muualla.

– Vieraissa en ole käynyt ikinä!, Virve muistuttaa.

– Eikä Virveä voisi hiusasioissa jättää heitteille, sehän olisi jo poliisiasia, Nina lisää.