|||||||||||

Parturi-kampaamo Bahn haluaa erottua muista kaupungin salongeista sijainnilla ja sisustuksella. Liikkeen omistaja Reija Tarvainen kertookin taktiikan olleen oiva, sillä töitä on riittänyt kahdelle tekijälle aivan ensimmäisistä viikoista alkaen.

Bahnista Minna Väisänen sekä Reija Tarvainen puolisonsa Jarkko Koukosen kanssa.

MIKKELISSÄ sijaitseva Bahn-kampaamo vietti juuri 1-vuotisjuhlaansa. Liikkeen omistaja Reija Tarvainen kertoo haaveilleensa omasta liikkeestä siitä hetkestä alkaen, kun aloitti kampaamo-opinnot.
– Olen nyt todella onnellinen! Saan tehdä töitä paikassa, jossa viihdyn ja joka on kuin oma koti. Ja kiitos mikkeliläisille siitä, että ovat ottaneet meidät, hiukan erilaisen liikkeen vastaan upeasti, Reija kiittää.

BAHN henkiikin kotoisaa vintage-tyyliä, joka antaa tilaa luovuudelle. Reija kertoo yleisilmeen ja sisustuksen mukailevan pitkälti sitä, mitä heillä on omassa kodissaankin.
– Oli tarkoituskin, että liikkeestä tulisi kodikas ja lämminhenkinen paikka, josta puuttuu kliininen salonkimainen ote, Reija sanoo.

”Meitä on jo luultu ketjuliikkeeksi, eikä huonolla ajatuksella lainkaan!” Bahnin omistaja Reija Tarvainen sanoo.

Liike ja Reijan koti yhdistyvät myös liikkeen kalusteissa ja tavaroissa, sillä niistä kovinkaan moni ei ole uutena hankittu.
– Lähes jokaisella tavaralla on jokin historia. Esimeriksi peltikylteistä yksi on tullut Jamaikalta ja toinen paloasemalta Amerikasta. Vanha vivusta pyöritettävä kassakone on lapista ja baarijakkarat suvun maalaisverstaalta. Sitä on itsekin ihan innoissaan siitä, mitä löytöjä tähän sisustukseen on löydetty, Reija innostuu.

UUSINA kalusteina sisustukseen on hankittu pesu- ja asiakaspaikat sekä peilit. Tosin näidenkin eteen Reija on tehnyt tavallista enemmän töitä.
– Halusin tilaan vähemmän perinteiset kalusteet ja jouduin tekemään google-töitä, jotta löysin oman tyyliset kalusteet. Peiliostoksissa meillä oli mukana sekä onnea että epäonnea. Tiesin, minkä tyyppiset peilit halusin ja lähdimme hakemaan niitä Ikeasta. Siellä ei kuitenkaan ollut jäljellä kuin yksi kappale, joten turvauduin Tori.fi-palveluun: Espoosta löytyikin kaksi samanlaista peiliä lisää tosin eri myyjiltä. Tässä vaadittiin siis hiukan edes takaisin ajamista, mutta nyt seinillä on ne, mitä haettiin, Reija kertoo.

REIJA TIETÄÄ, että Mikkelissä kilpailu kampaamoasiakkaista on todella kova. Siksi tärkeää oli, että liike erottuisi muista. Tyyli onkin vahva erotuskeino, mutta niin on myös sijainti.
– Tämä on nyt aivan huippupaikalla, kävelykadun varressa, Tuomiokirkon alapuolella, mistä kirkonkellotkin kuuluvat liikkeen sisään kotoisasti. Tämä sijainti ja liiketilan kunto oli kuin lottovoitto, Reija tietää.
Lisäksi Reija rakastui heti ensinäkemältä tilan isoihin, lattiasta kattoon ulottuviin ikkunoihin, joista on näkymät suoraan kävelykadulle.

– Tämä on meille etu, sillä isoista ikkunoista meille näkee sisälle hyvin ja koska persoonallisuus on voimavaramme, pystymme sen näin näyttämään näyteikkunana ulospäin, Reija kertoo.
Bahn oli liiketilan ensimmäinen asukas, vaikka tila on jo kaksi vuotta vanha. Tämä tarkoitti vähemmän remonttia ja samalla vähemmän rahanmenoa.

– Tila näytti kolkolta perus toimistotilalta muovilattioineen ja valkoisine seinineen. Mutta perusasiat olivat kuitenkin kunnossa, joten selvisimme pelkällä pintaremontilla ja puulattian asennuksella, Reija kertoo.

Remonttiin tarvittiin Reijan käsien lisäksi avopuoliso Jarkon ja parin perhetutun ja ystävän apua.
– Remontoiminen oli hauskaa ja taas tuli opittua uutta: Olen nimittäin ihan itse muurannut tuon tiiliseinän! Jarkko antoi ohjeita, nautittiin samalla tunnelmallisesti punaviiniä ja yhdessä valittiin, mikä tiili sopii kokonaisuuteen seuraavaksi. Voisikin sanoa, että koko tila on viinillä visioitu ja rakkaudella rakennettu, Reija tiivistää.