Villit hiusvuodet vaihtuivat Taijan käsissä klassikoihin

Villit hiusvuodet vaihtuivat Taijan käsissä klassikoihin

Juontaja Alma Hätönen kuvailee luottokampaajaansa, Piece of Hair by Redken Tripla -liikkeen vastaava Taija Stenströmiä räväkäksi sekoilijaksi, mikä kuvastaa enemmänkin Taijan energistä luonnetta kuin kädenjälkeä.

– Olen itsekin nopeatempoinen sekoilija ja siksi on hienoa, että meissä on sekä samaa, että myös sitä keskittymiskykyä ja ammattitaitoa tehdä työ silti hyvin. Arvostan Taijassa hänen tarkkaa käden jälkeään ja sitä, että kun tehdään jotain, niin keskitytään täysillä. Luotan Taijan ammattitaitoon, mikä luo sitä rentoutta ja helppoa fiilistä, Alma kuvailee.

– Harvemmin tosiaan ollaan ihan hiljaa. Puhutaan Alman kanssa todella paljon kaikista asioista – ihan männynkävystä ihmissuhteisiin. On hienoa, että luottoa on molempiin suuntiin, Taija lisää.

Taija kertoo tunnistavansa itsensä Alman kuvailusta, ja kertookin suhtautuvansa työhönsä aina täysillä ja tekevänsä jokaisen asiakkaan kohdalla parhaansa.

– Alma on julkisuuden henkilö ja alussa vähän jännitti, jos kaikki tutkivat siksi erityisen tarkasti työn jälkeä. On se makeetakin, että saa tehdä paljon kuvattua julkkista, Taija naurahtaa.

– Mutta ei julkisuus sinänsä työn jälkeen vaikuta, yhtä hyvin ja ammattitaidolla teen kaikki työni, Taija lisää.
Alma postailee sosiaalisen median kanaviinsa paljon elämästään ja myös käynneistään kampaamossa. Almaa seuraavat tietävät kyllä, missä kampaamossa Alman tukkaa kammataan.

– Tiedän, että ihmiset ovat tulleet tänne kampaamoon asiakkaiksi ihan vain sen takia, että olen postaillut täältä kuvia. Varsinkin näinä korona-aikoina haluan myös näyttää omilla postauksillani, että kampaamossa käyminen on turvallista ja hemmottelu näin sallittua. Postauksilla haluan tukea myös yrittäjää. Ja on ilo jos olen tässä onnistunut ja Taijakin on saanut uusia asiakkaita, Alma kertoo.

Alma on käynyt Piece of Hair by Redken -liikkeessä noin viiden vuoden ajan vuoden ajan, ensin Citycenterin liikkeessä ja nyt Triplassa sen avattua. Taija ei kuitenkaan ollut se, joka sai tässä liikeketjussa Alman hiukset ensimmäisenä käsiinsä.

– Meillä on liikkeen omistajan Piia Martiskaisen kanssa yhteisiä tuttavia ja sitä kautta päädyin testaamaan liikettä. Minulla oli erittäin hyvä luottokampaajasuhde sitäkin ennen, mutta se aika silloin oli sellaista, että moni muukin asia elämässä koki muutoksen: pitkä parisuhde kariutui ja muuta, Alma kertoo.

Ensimmäisinä Piece of Hair by Redken -vuosina Alman hiuksiin testattiin lähes kaikki värit ja mallit.

– Se oli ihan hullua. Läpikäytiin sellaista villiä hiusnuoruutta, mitä en saanut nuoremmalla iällä kokea, koska ei ollut olemassakaan mitään olaplexejä. Nyt löytyi glamrock-hiusta Mötley Crüe -tyylillä, mattamustaa ja bad ass -vetyperoksiblondausta. Oma hiukseni on luonnostaan todella tumma ja pilallehan se olisi mennyt vaalennettaessa ilman mitään suojaa. Tosin ei hius ei näistä kaikista vedoista tainnut silti tykätä, Alma tietää.

Taijan penkkiin istuessaan villi hullutteluvaihe oli pikku hiljaa ohi ja Alman hiuskin sanoi itsensä irti kokeilurumbasta. Takana oli myös Alman sanoin ”surullisen kuuluisa” pesti Selviytyjät-sarjassa ja hiuksetkin olivat saaneet iskuja.

– Leikkasimme pitkän hiuksen pois lyhyeksi. Halusimme antaa hiuksille uuden startin, Alma tietää.

Tämä tarkoitti hiusten kunnon parantamista ja kasvatusta. Hiusta lyhennettiin vain tarpeellisen, huonot pois -leikkauksen verran. Myös hiusten sävy haluttiin palauttaa lähelle Alman omaa hyvin tummaa väriä.

– Olen aina käsitellyt Alman hiusta mahdollisimman hiusystävällisillä väreillä, kuten Redkenin kevytsävyillä ja huolehtinut siitä, että hius pysyisi hyvässä kunnossa. Siksi teemme joka käyntikerralla hiuksiin myös tehohoidon, Taija kertoo.

– Pidän siitä, että hiuksen malli on ryhdikäs. Erityisesti kun hius on tumma, kaipaa se mielestäni särmikkyyttä ja napakkuutta. Tämä tyyli on myös laiskan hiustenlaittajan unelmatyyli – ja siksihän se myös sopii minulle, Alma tietää.

– Olemme tehneet sinulle tyylikästä pese ja pidä -mallia. Hiusta on nyt parina viimeisimpänä kertana myös kevyesti sävytetty. Tänään päädyttiin laittamaan hiuksiin myös tuuhennokset, Taija kertoo ja hehkuttaa Piece of Hair by Redken -liikkeen maahantuomaa Luxia kylmäkeratiinipidennystä.

– Nämä toimivat erinomaisesti hentoon pohjoismaiseen hiuslaatuun. Laittaminen on myös mukavaa, koska sinetit kiinnittyvät sähkövärähtelyn avulla – sormet eivät siis pala laitossa, Taija lisää ja pyöräyttelee sinettejä paikalleen tottunein ottein.

Almalla on ennenkin ollut hiuksissaan pidennykset, tosin silloin teippikiinnityksellä.

– Olen laiska hiuksen hoitaja ja tuntui, että teipit vaativat paljon hoitamista. Nämä sinetit tuntuvat hyviltä ja eivät vaadi mitään. Varmaan ero on siinäkin, että nyt tehtiin tuuhennos eikä varsinaista pidennystä, Alma kertoo ja muistelee ensimmäisiä pidennyskokeilujaan lukioaikana.

– No ne oli sellaiset ihan hirveät, itse laitetut pidennykset, jotka tipahtelivat minne sattuu. Kerran mun sisko löysi yhden pidennyksen koulun ruokalan lattialta ja toi sen tyynenä kotiin tyyliin ”tämä on vissiin sun”, Alma nauraa.
On Almalla takanaan muitakin hiustraumoja. Kahdeksanvuotiaana Alma löysi lehdestä upean kuvan Halle Berrystä lyhyine hiuksineen. Tämän kuvan kanssa hän marssi kampaajalle ja pyysi samanlaista hiusta. Ja kampaajahan teki työtä käskettynä. Ei tullut ihan Halle Berryn näköiseksi, huomasi Alma silloin.

– Minusta tuli ihan pojan näköinen ja mulla oli silmälasit ja karsastustakin silloin. Näytin kyllä upealta silloin, Alma nauraa.

Saksitut kysymykset:

Onko sinulla koskaan bad hair day?
– Suurimman osan ajasta. Herään aamuisin 4.30 töihin, eikä silloin ole hiusten laitto ensimmäisenä mielessä. Mutta harvoin minulla on kokonaista huonoa hiuspäivää, sillä jos illalla on toinen työ, kuten nyt BB-juontotyö, laittaa hiukseni silloin ammattilainen. Ja sehän on ihanaa.

Paras muisto yhteistyönne varrelta?
– Paras muisto on se, että negatiivisia muistoja ei ole. Joka kerta olen saanut, mitä olen halunnut.

Kuinka hoidat hiustasi kotioloissa?
– Pesen hiukset pari kertaa viikossa. Käytän Redkenin hoitotuotteita aina sen mukaan, mitä hius tarvitsee. Olen muuten todella laiska hiusten laittaja tai hoitaja. Hyvä, jos ehdin hiukset edes harjata.

Paras vaihe kampaamokäynnillä?
– Päähieronta. Taija ei hipsuttele, vaan osaa hieroa napakasti niin, että tuntuu, mutta ei satu. Taijalla on hyvät, jämäkät sormet.

Juontaja Alma Hätönen on kokenut luottokampaajansa Taija Stenströmin kanssa ”villin hiusnuoruuden”. Nyt on palattu takaisin klassiseen long bob -tyyliin. Alman hiukset saivat tällä kertaa pintaansa tummempaa sävyä ja kaveriksi Piece of Hair by Redkenin maahantuomat Luxia kylmäkeratiinituuhennokset.

Juontaja Alma Hätösen luottokampaaja Taija Stenström kuvailee Alman hiusta.
– Alman hius on taipuisa, sitä on paljon, mutta yksittäinen hius on ohut.

Asuu: Helsinki
Harrastukset: Tankotanssi
Lempiruoka: Tacot
Kirja, jonka luin viimeksi: Ennen kaikkea feministi – Minja Koskela
Idoli: Ihailen todella monia ihmisiä, erityisesti naisia, jotka päämäärätietoisuudellaan ja periksiantamattomuudellaan tekevät tästä maailmasta tasa-arvoisempaa meille kaikille.
Haave/unelma: Elän tällä hetkellä sellaista elämää, josta haaveilin. Pyrin olemaan kiitollinen jokaisesta päivästä, sen sijaan, että eläisin tulevaisuuden haaveita varten.