Minun viikkoni // Aarni Mikkola

Minun viikkoni // Aarni Mikkola

|||||||||||||||||||||||

Tällä palstalla tutustutaan hiusalan ammattilaisen työviikkoon ja kurkistetaan myös salongin ulkopuoliseen elämään, sen arkeen ja juhlaan.


Nimi: Aarni Mikkola

Ammattinimike: Freelance Makeup Artist
Erityisosaamisalueet: HD TV/ 4K kuvausmeikit, kauneusmeikit, pikakampaukset ja peruukkien käsittely.
Mitä teet ensi viikolla: Kalenterista täytyi oikein kurkistaa, ja ensi viikkoon mahtuvat muutamat yrityskuvaukset, artistien kanssa työskentelyä, ystävien kanssa tapaamista ja myös Drag-esiintyminen sekä kahden päivän miniloma! 
Terveiset kampaajille: Älkää ikinä luovuttako omien unelmienne suhteen olivat ne mitä tahansa! Kerätkää ympärillenne juuri ne parhaat ihmiset, jotka kannustavat, tukevat ja jakavat niin ilot kuin surut kanssanne, niin mikä vain on mahdollista! Kaikki alkaa omasta asenteesta!
Somekanavat:
Facebook: Artistry By Aarni
Instagram: artistrybyaarni
Snapchat: artistrybyaarni

Sunnuntai 20.8.
Tubecon ja ylpeys osaavista ystävistä
Tubeconin toinen päivä on rento töiden puolesta. Tubecon on tapahtuma, jossa YouTuben sisällöntuottajat, eli paremmin sanottuna suomitubesta tunnetut ihmiset, pääsevät tapaamaan fanejaan Hartwall Areenalla järjestettävässä kaksipäiväisessä tapahtumassa. Moni läheisimmistä ystävistäni tekee aktiivisesti videoita tubeen ja olen vieraillut useasti heidän kanavillaan. Siksi myös minusta on ihanaa päästä tapaamaan seuraajiani, jotka kannustavat ja seuraavat elämääni sosiaalisen median kautta.
Tänään tarkoituksena on viettää vain mahtava päivä ystävien kanssa ja meikata ystäväni/artisti Tuuli Tubeconia varten.
Aamulla heräsin kymmenen aikaan ja meikkasin rauhassa hieman vahvemman silmämeikin näin sunnuntain kunniaksi.
Saavuttuani Hartwallille suuntasin ensin kohti backstagen maskeeraushuonetta, asettelin “arsenaalini” valmiiksi ja hetki tämän jälkeen Tuuli istuikin jo meikkituolissa ja iloinen puheen sorina sekä keskittyminen työhön valtasi huoneen. Hiuksista ja meikistä tein lähes samat kuin eiliseen Tubeconissa järjestettyyn konserttiin; utuinen, metallinhohtoinen silmämeikki sekä suoristetut ja kiiltävät hiukset.

Tuuli valmiina esiintymään. Kuva Shanti Fox. Tuuli valmiina lavalle! Pohja: Smashbox Photo Finish Primer Make Up For Ever Ultra Hd Meikkivoide Make Up For Ever Ultra Hd Concealer Lumene Translucent Irtopuuteri Smashbox Contour Kit Varjostuspaletti Kulmat: Anastasia Beverly Hills Dip Brow Pomade Silmät: Make Up For Ever Aqua XL Musta silmänrajauskynä Jouerin Skinny Dip Luomiväripaletti NYX Cosmetics “Warm Neutrals” Luomiväripaletti Ripset: Eylure Texture 157 Poskipuna : L’Oréal Infaillible poskipunapaletti Korostus: Jeffree Star Cosmetics Skin Frost “Ice Cold” Huulet: Urban Decay “Ex-Girlfriend” Huulipuna IsaDora 3D Mirror Shine “Clear” Huulikiilto Hiukset: Pohjalle: Moroccanoil: Heat Styling Protection kauttaaltaan Suoristus GHD raudalla pienissä osioissa Viimeistely: L´Anza: Neem Plant Silk Serumia pituuksiin ja latvoihin kiiltoa antamaan Moroccanoil: Luminous Hairspray Extra Strong Hiuslakka
Olen jo pitkään luottanut IdHair:ista saatavien tuotteiden voimaan! Mooccanoil ja L´Anza ovat ehdottomasti yhdet lempibrändini työkäytössä.

Olen noin vuosi sitten löytänyt IdHair:ilta L´Anzan sekä Morroccanoilin tuotesarjat ja täytyy sanoa, että olen aivan rakastunut näihin tuotteisiin, niiden tehoon ja suorituskykyyn.
Kun sain Tuulin valmiiksi, pakkasin työkamppeeni isoon matkalaukkuun, jonka onneksi sain vietyä alakerran narikkaan säilytykseen.

Ystävilläni Liina Leinolla, Valtteri Sandbergilla, Britney Sumellilla ja Santeri Tuomolalla oli Tubeconissa oma paneelikeskustelunsa aiheesta: “Seksuaali ja sukupuolivähemmistöt YouTubessa.” Menin heidän kanssaan viettämään aikaa backstagelle, jossa tapasimmekin monia ystäviämme, kuten Aino Rossin, Henry Harjusolan sekä Janne Naakan. Pian meidät tultiin jo saattamaan kohti paneelikeskusteluhuonetta, jossa jo innokkaimmat fanit ja kuulijat odottivat.  Olin ystävistäni super ylpeä, kun he puhuivat yleisölle näin tärkeistä aiheista.

Meidän kaveriporukka Tubeconissa: Vloggaajat Henry Harjusola, Joona Hellman, Santeri Tuomola, minä, Britney Sumell ja Liina Leino.

Tämän jälkeen meillä oli aikaa tavata omia seuraajiamme, ja oli kyllä niin ihanaa nähdä kasvoja, joiden kanssa olen päivittäin tekemisissä somen kautta!
Päivä kuin lensi ja yhtäkkiä olikin jo ilta! Kotiin tullessani ystäväni Jero ja Niko soittivat, että ovat tulossa keskustaan juhlistamaan lomansa alkua ja heidän innoittamanaan lähdin istumaan iltaa vielä tunniksi, kunnes oli jo pakko suunnata takaisin kotiin laittamaan kaikki valmiiksi aikaista aamuherätystä varten.

Maanantai 21.8.
Tuoteroudausta ja Marion Rung
Aamulla herätyskello soi kahdeksalta ja tiesin, että tämä päivä tulee olemaan juoksemista paikasta toiseen ja töiden tekemistä tietokoneella koko päivän. Tällaiset päivät ovat hektisyydestä huolimatta erittäin mukavia. Heräilin rauhassa, meikkasin, laitoin hiukseni ja tähän väliin täytyy mainita, että olen täysin rakastunut uuteen Dyson Supersonic fööniini! Se on todella kevyt ja voimakas tehopakkaus, kulkee hyvin työkeikoilla mukana ja magneettiset osat pysyvät todella hyvin kiinni. Tätä fööniä en vaihtaisi enää pois mistään hinnasta.

Luottotuote!!
Marion Munck os Rung Ylen kuvauksissa. Meikki ja Hiukset: Aarni Mikkola Kuva: Kalle Munck
Runaway Zoo: “Lights R Out” sinkun upea kansikuvatyö.

Hiustenpesun ja kuivauksen jälkeen lähdin jo kohti keskustan showroomeja, joista osaan palautin edellisellä viikolla kuvauksissa käyttämiäni tavaroita. Samalla hain tätä viikkoa varten uusia lainaan. Ensin suuntaan Marsaana Communications -showroomille ja on aivan ihanaa aloittaa päivä, kun sinua tulevat auttamaan niin ihanat tytöt. Marsaanassa hoidan samalla muutamat työsähköpostini seuraavan viikon töitä koskien ja pian olenkin jo matkalla seuraavaan toimistoon. Lounaan jälkeen tapasin vakioasiakastani Marion Rungia ja suunnittelemme tulevan syksyn työkuvioita ja katsomme läpi jo menneitä tekemiämme töitä kahvittelun lomassa.

Illalla sain viimein haettua vanhan tietokoneeni huollosta ja pääsin lataamaan sosiaalisen median kanaviini jo hetki sitten julkaistun kansikuvan Runaway Zoo -bändin sinkusta “Lights R Out”. Tein kansikuvaan meikit ja hiukset. Tästä kuvasta tuli kyllä törkeän upea!

Tiistai 22.8.
Jayden Mars salasarjassa
Heräsin aamulla jo kukonlaulun aikaan kello 5 meikkaamaan ja kampaamaan peruukkiani, sillä tänään minua odotti uuden televisio-ohjelman kuvaukset, joissa olen mukana Drag hahmonani Jayden Marsina.

Kuvat peruukista ennen jälkeen:
Tupeerasin peruukkia tupeerauskammalla runsaasti takaa aloittaen pienissä osioissa saadakseni kunnon kohotuksen ja samalla tyveen suihkuttaen Morroccanoilin Luminous hiuslakkaa saadakseni pitoa. Etenin kruunun alueelle asti, kunnes aloin työstää etuhiuksia/sivuja muotoonsa samaa tekniikkaa käyttäen ja osio osiolta rakensin kokonaisuuden. Lopuksi kiinnitin kampauksen vahvalla lakalla muotoonsa ja suihkutin hieman kiiltosuihketta päälle.

Drag-maailmaan hurahdin kuin vahingossa, kun kollegani suosittelivat hakemaan mukaan Helsinki Drag Battleen. Ja minähän lähdin sitten täysillä, ja kuuden kuukauden treenaamisen jälkeen kaikki se työ ja uurastus omaa numeroa ja hahmon luontia varten todellakin palkittiin: Minut kruunattiin Helsinki Drag Battle 2016 voittajaksi! Tästä lähtien olen aktiivisesti rakentanut ja tehnyt uraa drag queeninä esiintyen niin televisiossa, sosiaalisessa mediassa kuin myös tietysti lavalla ympäri Suomea keikkailen.

Promokuviani myyntiä varten. Kuvat, tyyli ja meikki: Sara Tarnanen.

Valitettavasti vielä tässä vaiheessa en saa paljastaa muuta tämän päivän kuvauksista, mutta hauskaa meillä todellakin oli ja lisää tästä selviää tulevan syksyn aikana. Kuvausten jälkeen käväisin nopeasti kotona; pesin meikit pois, vaihdoin vaatteet ja suuntasin kohti Norris Cosmetics:in järjestämää lanseeraustilaisuutta, jossa meille esiteltiin syyskuussa markkinoille saapuva Urban Veda luonnonkosmetiikkasarja.
Kun saavuin kotiin tilaisuudesta, hoidin sosiaalisen median tulevia julkaisujani kuntoon, ja katsoin lukuisia YouTube-videoita seuraamiltani ihmisiltä. Rakastan katsoa kauneusaiheisia videoita, joista saan myös hurjasti inspiraatiota omaan työhöni. YouTuben maailmaan usein oikein hukkuu useaksi tunniksi ja siinä se ilta sitten vierähtikin.

Keskiviikko 23.8.
Hurmiossa vihaisten lintujen keskellä
Tänä vuonna olen tehnyt usean kansainvälisen tiimin kanssa töitä, joten hyvän englanninkielen opettelu nuorempana on todella tullut eduksi, koska kaikki työkeskustelut sähköpostitse on tehty englanniksi. Tämän päivän kuvauskeikankin sain yhteydenottona irlantilaiselta tuottajalta.
Hoidin meikkilaukun pakkaamisen jälleen tuttuun tyyliin ja lähdin suuntaamaan kohti Espoota ja kuvauksia peliyhtiö Rovion tiloissa. Suurena Angry Birds -fanina en voinut olla pomppimatta kahta jalkaa saavuttuani rakennukseen, joka on sisustettu lattiasta kattoon tietysti vihaisilla linnuilla!

Minut ohjattiin huoneeseen, jossa tulen tekemään päivän meikit kuvauksia varten ja eikun suoraan hommiin!
Kuvausten jälkeen meille tarjottiin erittäin maittava lounas Rovion omassa ravintolassa ja jäimme pitkäksi aikaa jutustelemaan työryhmän kanssa kunkin maiden perinneruoista, nähtävyyksistä sekä työllistymisestä alalla kansainvälisesti. Täytyy sanoa, että meillä oli kyllä aivan mainio kuvausryhmä ja keikasta jäi hirmuisen hyvä fiilis! Tämän päivän kuvausten jälkeä on katsottavissa myöhemmin syksyllä netistä.
Iltapäivällä menin hyvän ystäväni Valtteri Sandbergin kanssa käymään kahvilla (itsehän en ole ikinä pitänyt kahvista, joten join jääteetä, hehhe!) keskustan Starbucksille ja vaihdettiin kuulumisia sekä puhuttiin Valtterin loppuviikon tulevasta Lontoon matkasta! Olipa ihana nähdä ystävää näin kiireen työviikon keskellä, vaikka vain pikaisestikin!
Illalla kotona työstin sosiaaliseen mediaani arvostelua Swiss Clinicin tuotteista ja ihorullasta, jota minun on ollut ilo testata viimeisen kuuden viikon ajan. Täytyy sanoa, että olen huomannut aknearpieni pienenentyneen rullan ja tuotteiden käyttöönoton jälkeen. Illan lopuksi vastailin vielä kasaan työsähköposteja ja sovin lukkoon tulevan syksyn Drag esiintymisiäni. Jösses, eiköhän se päivä ole nyt pulkassa!

 

Minä ja ystäväni vloggaaja Valtteri Sandberg kahvilla.

Torstai 24.8.
Meikkitestejä ja drag-keikkaa
Tänä aamuna herätyskello soi vasta kello 10 ja nukuinkin sikeästi siihen asti. Rakastan sitä, kun saan aamuisin meikata rauhassa ja kokeilla uusia tuotteita. Olen aina super innoissani, vaikka kysymys olisikin vain tavallisesta uudesta maskarasta, sillä on ihanaa, kun alalle tulee jatkuvasti innovatiivisia uutuuksia. Tänään minulla oli testissä ensimmäistä kertaa Nyx Cosmeticsin Color Correcting Primer sekä Lumenen Watercolor Blush.
Pakkasin laukkuni ja lähdin tekemään vakioasiakkaalleni tyvivärin sekä leikkauksen, jonka jälkeen suuntasin kohti vanhaa meikkikouluani, Make Up For Ever Academya ja tapasin pitkästä aikaa opettajani Kaarina Kokkosen. Kaarinan eli Kaakun lisäksi paikalla oli myös koulun rehtori Julius Sepponen ja siinä sitten vaihdettiin kuulumisia kesän tapahtumista ja syksyn tulevista kuvioista. Kävin myös nopeasti esittäytymässä uusille, juuri opiskelunsa aloittaneille oppilaille ja kerroin lyhyesti, mitä teen työkseni sekä hyviä vinkkejä tulevaisuuden varalle.

Opettajani, Make Up For Ever Academy Helsingin Rehtori Julius Sepponen sekä Make Up For Ever Academy Helsingin education and training manager/vastuuopettaja Kaarina Kokkonen.
Emporio Armanin uudet hajuvedet.

Vierailun jälkeen tulikin jo pieni hoppu takaisin kotiin, koska piti vielä meikata itseni Drag hahmo Jayden Marsiksi ja suunnata kohti yksityisesiintymistä Punavuoreen. Kello 15 olin jo taksissa ja esityspaikalla hyvissä ajoin. Esitys sujui mainiosti ja seuraavana hetkenä olin jo taas taksissa, tällä kertaa matkalla Helsingin Tennispalatsin Finnkinolle Emporio Armanin uuden hajuveden lanseeraustilaisuuteen, jonne jouduin aikataulusyistä saapumaan näin hauskasti sanottuna mekkokansan edustajana eli drag-hahmossani.
Olin jo aiemmin luvannut Drag-kollegalleni Jere Sivoselle, että tulen katsomaan hänen Paula Koivuniemi -shownsa, joka tietysti oli vielä tänä samana iltana yhdeksältä Freedomissa. Lähdin sinne ystävieni Britneyn ja Jani Lampisen kanssa nauttimaan illasta, ja kyllä se Jere veti yhtä upeasti kuin ennenkin.
Kotiin tulin yön tuntumassa. Paras tunne näin dragia tehdessä on se, kun saa ottaa korkokengät ja peruukin pois ja poistaa irtoripset, voi sitä tunnetta! Ooh ja aah! Sen jälkeen pesin siveltimet ja järjestin matkalaukkuni valmiiksi seuraavan päivän kuvauksia varten. Sitten hieman iltapalaa ja hyvä Netflix-elokuva! Paras tapa rentoutua!! Yaas!

Perjantai 25.8.
Naurukimarat kuvauksissa
Tänä aamuna piti taas leikkiä aamuvirkkua (kaunis kukon kiekaisulla varustettu herätyskellon soittoääni toimii aina!) ja herätä kuuden aikaan ulos laittamaan itsensä valmiiksi päivän menoja varten.
Tänään oli luvassa Loop-radiokavalle tehtävät kuvaukset ja kello 8 aikaan minut tultiinkin jo noutamaan kuvauspaikalle Itä-Helsinkiin. Oli ihanaa työskennellä pitkästä aikaa jälleen tutun työryhmän kanssa, joiden kanssa on ollut aina hyvä fiilis ja ryhmähenki. Siinä sitten järjestelin työpistettäni kuntoon ja teki mieli huudahtaa onnesta, kun talossa oli oikeasti hyvä meikkipöytä valoineen. Se on täyttä luksusta näin freelancerin elämässä, sillä sitä on tullut tehtyä töitä muun muassa siivouskomerossa sekä pestyä artistin hiuksista väriä pois hotellin inva wc:n vessanpöntöllä vessasuihkulla, koska muut tilat oli varattu! 😀

Pian ovesta kuuluikin jo tuttu naurava ääni ja Jekku Berglund tulee iloa ja energiaa täynnä taloon ja istahtaa rempseästi meikkipenkkiini. Olimme molemmat innoissamme, kun pääsimme ensimmäistä kertaa työskentelemään toistemme kanssa.
Jekun jälkeen kuvauksiin saapui myös ihana Tinni Wickström! Ja sen voin sanoa, että naurua ja kikatusta kuvausten aikana riitti paikoitellen varmasti naapuritaloon asti, niin hauskaa meillä oli. Kyllä se hyvä työryhmä ja yhteishenki on vaan kaiken a ja o näissä hommissa, ja silloin pääsee nauttimaan täysillä työstään.

Kuvaukset käynnissä. Vasemmalla Jekku Berglund ja oikealla Tinni Wickström.

Yhtäkkiä kello olikin jo hujahtanut kuvauksissa iltaan. Kotiin tullessa olin jo niin väsynyt viikon menoista, että menin suosiolla jo kymmenen aikaan nukkumaan pidemmät yöunet, jotta sain virtaa seuraavan päivää varten. Uni kutsui jo tahtomattanikin luokseen heti kun rentoutui työpäivän jälkeen sänkyyn ja siinä sitten nukuttiinkin koko yö vaatteet päällä 😀

Lauantai 26.8.
Himosiivousta ja pikavaihtoja
Olin luvannut itselleni, että vaikka pitäisi herätä aikaisin, niin tänään tekisin aamulla kunnon suursiivouksen.Toisinhan se sitten meni, koska en herännytkään herätyskellooni, vaan vasta kasilta nousin sisäisen herätyskelloni ääneen ja pääsin aloittamaan kunnon meiningin: laitoin kuulokkeet korviin ja jammailin imurin kanssa pitkin asuntoani pari tuntia.
Päivän ensimmäinen työni alkoi ennen puolta päivää, kun Diandra saapui meikkiin ja hiuksiin. Diandra esiintyy illalla Hyvinkään 100-vuotisjuhlissa. Ihanampaa aamun asiakasta ei voisi toivoakaan kuin tätä laululintua, joka piristää jo pelkällä hymyllään koko päivän! Siinä sitten samalla höpöteltiin kesästämme ja mitä syksy tuo tullessaan samalla kun kuuntelimme tietysti upouusia biisejä Spotifysta.

Diandra Hyvinkää 100-vuotisjuhlilla. Kuva: Karoliina Kuusela.
Pohja: Make Up For Ever Smoothing Primer
Make Up For Ever Ultra HD Meikkivoide + Ultra HD Concealer Ja Ultra HD puuteri
Kat Von D Shade & Light Varjostuspaletti
Kulmat: Make Up For Ever Aqua Brow
Silmät: Smashbox Allways on Liner, Musta
Nyx Cosmetics “Warm Neutrals” Luomiväripaletti
Mac Cosmetics “Fathoms Deep” Luomiväripaletti
Ripset: Eylure Exatterate 143
Korostus: Anastasia Beverly Hills “Aurora” Glow Kit, Ofra x Nikkietutorials “Everglow” korostuspuuteri
Poskipuna: Anastasia Beverly Hills Blush Trio “Pink Passion”
Huulet: Make Up For Ever Aqua Lip “22c”
Isadora 3D Mirror Shine “Oyster Glace”
Hiukset:
Pohjalle 
Lanza: 
Zero Weight Gel Muotoiluvoide
Hot Tools 24K Gold 32mm Kiharrin
Viimeistely:
Moroccanoil Luminous Hairspray Extra Strong
L´Anza Shine F/X

Kun olimme valmiita suuntasin kohti Clarion-hotellia. Tiesin, että siellä minua odottaa kolme näyttelijää, jotka tulisivat esiintymään yrityksen juhlissa hassunhauskoissa sketsirooleissa. Tätä enempää en keikasta tiennyt ja kun tulin paikalle, niin minua odottivatkin meikkihuoneessa jo tutut kasvot: Mikko Leppilampi, Jaana Saarinen ja Helena Vierikko. Ensimmäiseen sketsiin Mikosta piti tehdä luolamies, Helenasta luolanainen ja Jaanasta haltiatar!
Ai että, kun oli hauskaa tehdä nopeaa keikkaa hahmojen parissa pikavaihdoilla.

Mikko Leppilampi, Jaana Saarinen ja Helena Vierikko valmiina lavalle.

Sain lähteä työpaikalta kotia kohti hymyissä suin ja jälleen kävi mielessä, kuinka kiitollinen olen siitä, että saan tehdä tätä työkseni ja toteuttaa omia unelmiani jatkuvasti. Minulle ei ole ollut missään vaiheessa itsestään selvyys, että saan työskennellä näin upeiden ihmisten ja mahdollisuuksien parissa. Olen todella kiitollinen ihmisille, jotka ovat auttaneet minua vuosien varrella kasvamaan siksi ammattilaiseksi, joka tänä päivänä olen. Muutamia mainitakseni niin Kaarina Kokkonen, Mila Hakalin, Keiku Borgström, Piia Hiltunen, Senay Coco, Susana Martinez, Marja Ilvonen, Mariela Sarkima, Marjo Vartiainen, Pirjo Ristola ja Sari Eskola. Kiitos että olette inspiroineet, tukeneet, opettaneet ja kannustaneet minua jatkuvasti läpi polkuni ja antaneet minulle mahdollisuuksia näyttää taitoni! Ilman teitä en olisi tässä juuri nyt kirjoittamassa “Minun Viikkoni”-osiota!

Illalla kotiin tullessani juttelin pitkän tovin ystävieni kanssa ja sovimme, että huomenna menemme, sunnuntain vapaapäivän kunniaksi, katsomaan yhdessä kauhuelokuvan Annabelle Creation. Kyllä meistä itse kukin vähän jo mietti, kuinka kauhuelokuvasta tultaisiin selviämään 😀

Ps. Vähään aikaan en ole yhtä korkeaa ja kimeää ääntä suustani päästänyt (vieläpä kahdesti peräkkäin) kuin tuon elokuvan aikana. Ystäväni myös vakavasti harkitsivat tämän jälkeen siirtyvänsä toiselle puolelle salia tuntemattoman säikkyjän vierestä. Tiedä sitten miksi! 😀