My Week // Mikko Vainio

My Week // Mikko Vainio

|||||||||||||||||||||||||||||||

Tällä palstalla tutustutaan hiusalan ammattilaisen työviikkoon ja kurkistetaan myös salongin ulkopuoliseen elämään, sen arkeen ja juhlaan

Nimi: Mikko Vainio
Työskentelee parturi-kampaajana helsinkiläisessä Loisto-liikkeessä sekä tekee freelancerina koulutuksia, kuvauksia ja stailauksia.
Some: instagram @2pintaa
Mikko on ehdolla The Blog Awards Finland 2017 -kilpailun vuoden muotibloggaaja-kategoriassa yleisön suosikkina. Mikkoa voit äänestää 15.10. asti osoitteessa:
http://theblogawards.fi/aanesta-suosikkia/2-pintaa

Terveiset kollegoille: Kivaa syksyä kaikille, olkaa ylpeitä työstänne ja meidän mahtavasta alasta!

Tervetuloa seuraamaan viikkoani. Olen Mikko Vainio ja tehnyt pitkän uran alalla kouluttajana, liiketyössä sekä erilaisissa kuvauksissa ja konsulttitehtävissä. Viikkoni ovat aina melko erilaisia, yleensä asioilla on tapana tapahtua samaan aikaan. Pyrin olemaan loppuviikot liikkeessä ja alkuviikot omistan muille projekteille. Tämä viikko on erityisen vauhdikas, joten ajattelin, että on hauskaa, kun pääsette mukaan seuraamaan tapahtumia. Luvassa on liiketyön lisäksi erilaisia kuvauksia ja huipennuksena jokakeväinen Aallon näytös.
Oli jännittävää ja mielenkiintoista itsellekin dokumentoida viikkoni. Olen vain kuvannut kaikkea enkä uskaltanut katsoa videoita ennen kuin tekstiä kasattaessa, etten pyyhkisi niitä pois.
Noh, näillä mennään. Hauskaa viikkoa!

Torstai 11.5.
Silppupäivä päättyy joogaan
Olen aika rutinoinut. Herään yleensä aina seitsemän maissa, oli sitten töitä tai ei. Yritän aamuisin treenailla vähän, jotta päivä lähtisi hyvin käyntiin. Iltaisin olen usein tähän liian laiska. Heräsin taas seiskalta ja heti alkuun lenkki Tähtitorninmäelle. Tämä päivä on täyttä silppua. Yleensä en ota liikepäiville muuta ohjelmaa, mutta nyt ei mahtanut mitään. Menen alkuun Loistoon tekemään asiakkaan ja sitten seuraa kuvausjärjestelyitä ja oma koulutus.

Aamun hommat Loistossa ohi ja sitten matka kohti Ylen puvustoa. Kuvaamme ensi viikolla YleX:n Kesäkumivideota. Tällä kertaa en tee hiuksia vaan stailaan videon. Video on hauska, teemana 80- ja 90-lukujen klassiset teinileffat. Eli tulossa kivaa! Ylellä on onneksi loputtomat tarpeistot rekvisiittaa, joista voin penkoa kaikkea tarvitsemaani. Mukana ovat makutuomareina ohjaaja Viivi Huuska ja projektia vetävä Joonas Wörlin Rähinä Recordsilta. Tyynysotaa-biisin esittävät neljä raikasta artistia: Nelli Matula, Sini Yasemin, Vilma-Alina ja Ida Paul. Jokaiselle pitäisi löytää ainakin neljä erilaista lookkia.

 

Joonaksen ja Viivin kanssa mallailua!

Kun Yle oli hoidettu palasin takaisin Loistoon. Iltapäivän ohjelmassa on Oriben koulutus. Yritän käydä mahdollisimman aktiivisesti erilaisissa koulutuksissa ja seurailen muutenkin tarkasti kaikkea alaan liittyvää sekä ammatti- että kuluttajapuolelta. Merit Lõhmusin pitämän parin tunnin koulutuksen jälkeen tein vielä pari asiakasta liikkeessä ja sen jälkeen juoksin iltajoogaan.

Käyn aika paljon hotjoogassa. Se rentouttaa ja venyttää ja olisin ilman sitä aivan kasassa. Käyn yleensä enemmän aamusta, mutta myös iltaisin, jos vain ehdin. Mukana menossa joogakaverini Nisa.

Illan viimeinen etappi on kahvit Mert Otsamon työhuoneella. Mulla menee aika lailla duunit ja yksityiselämä sekaisin. Ja kun kaikki ovat kovin kiireisiä, on välillä helpointa nähdä tuttuja moikkaamalla heitä töissä. Kahvien ja höpöttelyn jälkeen matka kotiin, iltapalaa ja nukkumaan. Kahvi ei tosiaan enää vie yöunia.

 

Perjantai 12.5.
Luottoruuan paljastava liikepäivä

Tänään olen koko päivän Loistossa. Olen joutunut olemaan aika paljon poissa liikkeeltä, joten tänään on tiedossa megapäivä. Aloitus kasilta ja menee varmaan iltakymmeneen. Aamulla ekana äkkiä salille ja sitten hommiin. Asiakaspiirini on todella sekalaista, mikä tekee myös työstä hauskempaa. Tänään luvassa miehiä, naisia, värejä ja leikkauksia sekä kampauksia Studio 54 -bileisiin.

Luottokosmetologini Pirjo Mikkonen ja uusi kampaus.
Luottojuttuja.
Päivä pulkassa!

Lauantai 13.5.
Morsian herkisti – illalla huikeat bileet!

Tästä tulee kiva päivä. Aloitan aamun uinnilla stadikalla ja sitten kymmeneksi Loistoon. Illalla kaverin synttärit ja lopuksi euroviisubileet. Mulla on ensimmäisenä asiakkaana morsian. Emma on käynyt mulla asiakkaana jo vuosia ja olen tehnyt hänelle kampaukset vanhojenpäivästä lähtien. Nämä ovat aina hienoja hetkiä ja meinaa aina kampaajakin vähän liikuttua.

Morsian ja kaaso kammattuina.

Kun päivä Loistossa on pulkassa, käyn äkkiä vaihtamassa vaatteet ja treffaan meikkaaja Piia Hiltusen, jonka kanssa suuntaamme Pinnistäkin tutun valokuvaaja Mikko Rasilan synttäreille Töölöön. Mikko täyttää komeasti 40 vuotta ja on sen kunniaksi järjestänyt massiiviset juhlat studiollaan. Musan ja tarjoilun lisäksi yllätysohjelmana on hevosajelua, mikä oli kyllä yksi päivän kohokohdista. Makasimme kärryssä heinissä ja kiertelimme pitkin aurinkoista Töölöä.

 

Piian ja päivänsankari Mikon kanssa poseerailua.

Illan lopuksi vielä euroviisubileet Putte´s Bar & Pizzassa. Tänä vuonna itsekin viisuissa kisaillut Club La Persé järjestää aina parhaat euroviisubileet – ja näin myös tänä vuonna! Koko Puttesin alakerta on aivan täynnä sekä euroviisu- että Club La Persé -faneja. Ehkä innokkaimmille viisufaneille tämä ei ole paras paikka, sillä möly on niin kova, että biiseistä menee puolet ohi. Mutta ei se mitään, tunnelma on tärkein!

Potretti Club La Persé:n kera.
Bileistä löytyi paljon tuttuja kuten rakas kollega, Frameda-kouluttaja Riikka Vanha-Aho.

Sunnuntai 14.5.
Guccin mallina!
Eilinen painaa sen verran, että tänään ei lenkkeillä. Olo on ok, mutta darra kyllä painaa päälle. Iltapäivällä on kuvaukset ja tällä kertaa olen itse mallina. Westerbackille on tullut valikoimiin uusia Guccin miestenkelloja ja lupasimme ottaa niistä kuvia. Kuvaajana Andre Pozusis, jonka kanssa olemme kuvailleet lukuisa duunijuttuja ja paljon myös vapaalla. Andreen voi aina luottaa, vaikka ei itse olisi ihan parhaimmillaan. Kuvauspaikkana sattumalta sama ravintola Putte´s, jossa on juuri eilen euroviisuiltu. Aika hijaista ja tyhjää eiliseen verrattuna. Kun kuvaukset on hoidettu, päättyy päivä pitsaan. Pitää vielä järjestellä kamoja ensi viikon keikoille ja sitten ajoissa nukkumaan.

Kellot ja kuvausrekvisiitta kasassa.

Valmiit muotikuvat. Kuvat: Andre Pozusis

Maanantai 16.5.
Viikko starttaa salilta

Aloitan yleensä maanantaini treenillä Sebastian Osmanin kanssa. Sebastian korjaa virheitä ja myös potkii perseelle jos lintsailen. Väliin tulee kyllä pitkiäkin taukoja varsinkin reissujen takia. Nyt olen kuitenkin yrittänyt pitää maanantain startista kiinni.
Seuraavana vuorossa lounas ja loppujen kamojen kerääminen huomiseen Kesäkumi-videoon Spalt-toimistossa. Tarvitsen vielä aurinkolaseja ja kaikkea pikkuasustetta kuten sukkaa ja muuta.

Kun viimeiset hankinnat on tehty, teen loppupäivän asiakkaita Loistossa.

Tänään alkoi myös Suomen muotiviikoksi muodostunut Pre Helsinki. Joka päivälle olisi valtavasti mielenkiintoista ohjelmaa kuten näytöksiä, seminaareja ja muita tapahtumia. Usein olen harmillisesti viikon niin tiukkaan kiinni duuneissa, että monta juttua menee ohi, mutta yritän ehtiä niin moneen paikkaan kuin vain voin. Illalla on Sasu Kaupin odotettu SSSU nimikkokokoelman presentaatio galleria Forum Boxissa.

Tykkään Sasun duuneista todella paljon, joten en halua missata tätä. Ja ei tarvinnut pettyä! Kokoelmassa oli vaikka mitä mistä pidin, olisin halunnut miestenvaatteista jokaisen. Hienoa, että Suomesta tulee tällä hetkellä niin paljon varsinkin kiinnostavaa miesten muotia.

Sasu Kaupin SSSU mallisto.

Kun Sasun presentaatio on ohi, kävelen kotiin nukkumaan, huomenna aikainen startti.

Ilta-auringot Lauri Soinin kanssa.

Tiistai 17.5.
Tyynysotaa Naantalissa

Kuvauspaikka Naantalissa.

Tänään menee koko päivä YleX:n Kesäkumibiisin 2017 ”Tyynysotaa”-videon kuvauksissa. On mukava lähteä tekemään, kun mukana on huipputiimi. Startti on vaan todella aikainen, meidän pitäisi olla jo seitsemältä Naantalissa, joten ajamaan lähdetään viideltä. Kuvauspäivä tulee alkamaan hiuksilla ja meikillä, jotta saadaan ensimmäinen artisteista kuvauskuntoon. Hiuksista vastaa Sanni Syd ja meikeistä Piia Hiltunen. Itse keskityn tällä kertaa pukemiseen. Videon ohjaa Viivi Huuska, joka tekee tiimeineen aina varmaa laatua. Olemme tehneet yhdessä monta projektia, ja odotan aina mitä Viivi on seuraavaksi keksinyt.

Päivä etenee leppoisasti ja aikataulujen mukaan – pakko mennä, sillä kuvattavaa on niin paljon. Pääasiassa settiä kuvataan talossa, mutta välillä seikkaillaan paikallisella koululla. Klassisen teinileffaperinteen mukaan jokaisella mimmillä on oma roolinsa: Nelli on cheerleader, Sini Yasemin gootti, Vilma-Alina nörtti ja Ida Paul hörhö.

Nelli altaassa.
Mean Girls!!
Tytöt ja YleX:n Viki.

Yhdeksän aikaan päivä alkaa olla pulkassa. Kamat nopeasti kasaan ja paluu kohti Helsinkiä, matkalla on kyllä pakko pysähtyä hampurilaisille. Pysyimme hyvin aikataulussa ja materiaali näyttää tosi hyvältä. Nyt odotellaan jännityksellä, että valmis tuotos tulee ulos.

Linkki videoon: https://www.youtube.com/watch?v=oUzyD3chI38

Keskiviikko 18.5.
Haasteellinen 90 mallin kattaus

Viimeinen päivä huipentuu Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun muotinäytökseen. Näytös17 nimellä kulkeva näytös on muodostunut jokakeväiseksi traditiokseni. Olen vastannut hiuksista nyt kymmenen vuotta, myös päämeikkaaja Jenny Janssonilla tulee 10 täyteen. On ollut hienoa seurata, kuinka näytös on kasvanut Tuomas Laitisen johdolla kansainväliseksi suurtapahtumaksi, joka kerää paikalle kaikki Suomen muotivaikuttajat ja nyt myös roppakaupalla kansainvälistä lehdistöä ja kykyjen metsästäjiä.

Näytösvalmistelut alkavat puolenpäivän aikaa kaapelitehtaalla, missä käymme tiimin kanssa läpi päivän lookit. Teen kampausdemon ja esittelen käyttöön valitsemani Fudgen tuotteet. Malleja on tällä kertaa yli 90, mikä asettaa haasteita. Ilme on kuitenkin melko luonnollinen ja hiuksiin haetaan lähinnä rentoa rakennetta suolasuihkeella. Vaatteet ovat usein niin vahvoja, että hiukset halutaan hillityiksi.

Perusmallien lisäksi kammattavana on myös erikoismalleja, nämä suomalaiset mallilegendat avaavat näytöksen ja heille väännetään tiukat sileät ponnarit. Muista katsoa How to get the look -videot Pinnin netistä!

 

Viimeiset juorut ennen näytöstä Karinan, Marion ja Teemun kanssa.
Backstagella Sannin ja Kasperin kanssa. Kuva Andre Pozusi.

Näytöspäivät ovat usein suureksi osaksi odottelua. Tänään meillä on ollut niin hyvä tahti hiusten kanssa, että ehdimme pitää mainiosti myös taukoja. Kun ollaan päästy iltapäivään, alkavat harjoitukset. Koko show täytyy vetää pari kertaa läpi kävelyn harjoittamiseksi ja jotta näkee, mikä toimii ja mikä mahdollisesti ei. Harkoissa tsekkaamme myös mallien hiukset ja onko niissä parannettavaa.

Tänä vuonna olemme hyvissä ajoin valmiita ennen kello yhdeksän alkua. Hyvä homma, niin ennätämme käydä moikkaamassa paikalle saapuneita tuttuja kutsuvierastilaisuudessa. Näytös on jälleen loppuunmyyty ja Kaapelin pihalla kiemurtelee kymmenien metrien jono.

Juuri ennen näytöksen alkua palaan takaisin lavan taakse tarkistamaan, että hiukset ovat kunnossa, kun mallit menevät catwalkille. Tunnelma on niin hektinen, että aika menee hetkessä – ja yhtäkkiä koko homma on ohi. Jäljelle ei jää muuta kuin loppusiivoilu. Olemme jo pakkailleet valtaosan tavaroista ja heitämme loput laukkuihin. Kaapeli alkaa tyhjentyä ja pihalla yleisö suunnittelee jatkoja. Virallinen tilaisuus on Kaikussa, mutta itse menen vielä viimeiselle drinkille kavereille. Täytyy pitää pieni purku ja kuulla palautteet. Olo on väsynyt mutta onnellinen!

Näytös finaali.

Linkkki: Näytös17 http://www.vogue.it/vogue-talents/fashion-schools/2017/05/24/aalto-university-graduate-fashion-show-2017/

Kippis ja kiitos viikosta!