Wella TrendVision 2019: Ummikko tuomarina

Wella TrendVision 2019: Ummikko tuomarina

|||||

Eihän minua voi laittaa tuomaroimaan Wella TrendVision -hiuskilpailua. Olen vain toimittajaharjoittelija. Se oli ensimmäinen ajatukseni ja sanoin sen ääneen.

Päätoimittajamme vakuutti minulle, että ei laittaisi minua kisapäivään, ellei luottaisi kykyihini. Lähdin kuitenkin skeptisenä kohti kisapäivää.

Skeptisyyteni oli kuitenkin turhaa ja päivä oli mitä mahtavin. En ole ennen käynyt hiuskisoissa, joten päivä oli hyvin opettavainen. Muina tuomareina olivat Wellan Jari Palin, kampaajat Erja Heino ja viime vuoden kisan voittaja Iida Schwartz sekä valokuvaaja Mikko Rasila. Sihteerinä toimi Saara Sallinen Wellalta. Vaikka minulla ei ole parturi-kampaajan koulutusta,  oli ilo huomata, että en jäänyt yhtään muiden varjoon ja minulla oli antaa oma panokseni tuomarointiin.

En osannut sanoa ammattinäkökulmaa värjäys- tai leikkaustekniikasta, mutta minulla oli kyllä näkemykseni kokonaisuudesta, vaatteista ja tarinankerrontataidoista, jotka olivat myös tärkeä osa arviointikriteereitä. Uskalsin myös ilmaista mielipiteeni ja muut arvostivat sitä. Näkemykseni kilpailutöistä oli myös hyvin samassa linjassa muiden tuomareiden kanssa, se oli positiivinen yllätys.

Päivä kaiken kaikkiaan vahvisti itseluottamustani osaamiseni suhteen ja antoi uutta itsevarmuutta työhöni!

 

 

Color -sarjan voitti Noora Pakanen, hopeaa Harri Åkerberg ja pronssia Elina Häkämies.

 

Creatvie -sarjassa kultaa voitti Jussi Suominen, hopeaa Nea Helevirta ja pronssia Hanna Lehikoinen.

 

Wella TrendVision 2019 Color Gold: Noora Pakanen, Oulu

 

 

 

 

Wella TrendVision 2019 Creative Gold: Jussi Suominen, Helsinki.
14 finalistikisaajaa esittäytyivät yleisölle ja kilpailijoille iltanäytöksessä Wellan Studiolla Helsingissä. Kirjoittaja lavan edessä ensimmäisenä vasemmalla keskittymässä päivittämään Pinnin someen kilpailun kulkua.