Yli puolet suomalaisista varaa ajan salonkiin aukioloaikojen ulkopuolella

Yli puolet suomalaisista varaa ajan salonkiin aukioloaikojen ulkopuolella

52 prosenttia suomalaisista varaa ajan salonkiin kello 17:00-9.00 välillä, eli siis suurelta osin salonkien aukioloaikojen ulkopuolella. Tämä selviää Book Salonin tekemästä selvityksestä.

Selvityksessä oli mukana yli 1000 kauneus- ja hyvinvointialan yritystä. Selvityksen mukaan tämä tarkoittaa potentiaalisesti kymmenien tuhansien eurojen vuosittaista menetystä alan yrityksille, jossa ei ole käytössä digitaalista ajanvarausjärjestelmä, tai ei yrittäjä ei halua olla puhelimitse tavoitettavissa vuorokauden ympäri.

“Joidenkin arvioiden mukaan jopa 65 prosenttia eurooppalaisista kauneussalongeista ei käytä mitään digitaalista ajanvarausjärjestelmää. Suomessa voidaan olettaa tämän prosentin olevan hieman maltillisempi. Suomessakin on kuitenkin tuhansia alan yrittäjiä, jotka eivät käytä digitaalisia työkaluja, ja he menettävät viikoittain useita asiakkaita”, kertoo Book Salonin toimitusjohtaja Harri Myllylä. 

“On henkisesti hyvin rasittavaa olla tavoitettavissa koko ajan – erityisesti jos elinkeino on siitä kiinni. Jokaisella pitäisi olla mahdollisuus sulkea puhelin ja olla tavoittamattomissa”, Myllylä jatkaa.

Korona-aika on opettanut ihmiset yhä paremmiksi digitaalisessa asioinnissa, joten jatkossakin ajanvaraus verkosta varmasti tuntuu asiakaista luonnollisemmalta.

Lähde: Book Salon.