Taidetta, designia ja muotia

Taidetta, designia ja muotia

Bob Hair Helsinki Helsingin Fredrikinkadulla on hiusalan huippuammattilaisten perustama uniikki kampaamo. Se on kohtaamispaikka, joka yhdistää taiteen, designin ja muodin.

Helsingin Punavuoressa sijaitseva Bob Hair Helsinki on kampaamo ja kaupunkilaisten kohtaamispaikka, jossa voi inspiroitua niin muodista, kauneudesta kuin taiteesta. Kampaamon takana ovat pitkän linjan hiustaiteilijat Kristel Tamm ja Saara Vuorela, jotka ovat työskennelleet hiusalalla yli 20 vuotta. Idea oman kampaamon perustamiseen syntyi heidän halustaan monipuolistaa kampaamoalaa ja tuoda siihen selkeä oma kädenjälki.

– Halusimme luoda lämpimän ja suvaitsevaisen keitaan, jossa kunnioitamme toisiamme ja asiakkaitamme. Vaalimme jatkuvaa ammatillista kehitystä, kiireettömyyttä ja uteliaisuutta. Bobin sydän sykkii vapaudelle, selkeydelle ja kapinalle, toinen omistajista Kristel Tamm kertoo.

Pitkän linjan hiustaiteilijat Saara Vuorela (vas.) ja Kristel Tamm toteuttivat haaveensa ja perustivat salongin, jossa yhdistyy taide, design ja muoti.

Rohkeiden ja kapinallisten hiustyylejä

Bob Hair Helsingin konseptiin kuuluu tarjota asiakkaille täydellisesti sopivia, helppohoitoisia ja ajanhengen mukaisia hiuksia sekä täydellisiä polkkatukkia kampaamon nimeä ja historiaa kunnioittaen.
Kampaamon nimi viittaa englannin kielen sanaan bob eli polkkatukka, joka käynnisti vallankumouk- sen naisten hiusmuodissa 1920-luvulla vakiintuen rohkeiden ja kapinallisten hiustyyliksi. Bob on myös kampaamon perustajien esikuvan, edesmenneen englantilaisen kam- paajalegendan Vidal Sassoonin ikoninen hiustenleikkaus. Siksi Bob on myös Vidal Sassoon Partner Salon.
Perustajien lisäksi Bob Hair Helsingissä työskentelevät nimekkäät hiustaiteilijat Sanni Syd, Vappu Varjoranta ja Miika Kemppainen sekä muoti-, mainos- ja elokuvatuotannoistakin tunnettu meikkitaiteilija Kay Borgström. Syd ja Kemppainen ovat tuttu näky myös huippumuotitalojen näytösten takahuoneissa kansainvälisillä muotiviikoilla.

Galleriamainen, minimalistinen tila

Uniikin tilan suunnittelusta vastasi suunnittelutoimisto Studio Joanna Laajisto. Visuaalinen ilme on samanaikaisesti niukka, harkittu, graafinen ja leikkisä. Idea oli luoda korkea-   laatuinen galleriamainen tila, jossa väriä ja geometrisiä muotoja on käytetty harkiten. Näin minimalistinen ja sisustukseltaan niukka tila saatiin tuntumaan lämpimältä ja kutsuvalta.

– Käytimme kirkkaita ja sammutettuja värisävyjä valkoista pohjaa vasten, jotta saimme tilaan mielenkiintoista dynamiikkaa. Kampaajan työtä tukevat niukkalinjaiset kalusteet taas ovat ruostumatonta terästä, joiden heijastava pinta muuttaa ne lähes aineettoman näköisiksi värikkäiden ja muodokkaiden esineiden rinnalla. Näin tilan harmonia ja väljyys saatiin säilytettyä luoden optimaaliset olosuhteet niin kampaajille kuin asiakkaille, kohteen vastaava suunnittelija Joanna Laajisto kertoo.

Galleriamaisuutta korostavat väljästi sijoitetut kalusteet, kuten näyttävä myyntiski, joiden ympärillä tyh-jä tila muuttuu osaksi kokonaisuutta kuten taidegallerioissa. Myös taide ja valitut taiteilijat, Rauha Mäkilä ja Inka Bell, ovat olleet osa kokonaisuutta jo Bob Hair Helsingin suunnittelu- ja konseptointivaiheessa.

Bob Hair Helsinki avautui joulukuussa 2020. Varsinaisia avajaisia vietetään vappuna 2022.

Bob Hair Helsingin tiimi: perustaja Saara Vuorela (vas.), Vappu Varjoranta, Sanni Syd, Kay Bergström, perustaja Kristel Tamm ja Miika Kemppainen.