Tavaramerkkinä heittoletti

Tavaramerkkinä heittoletti

||||||||||||||||

Benjamin Peltosen fanit tunnistavat miehen jo toiselta puolen kaupunkia hänen tavaramerkikseen sukeutuneesta hiuspehkosta. Yllättävää kyllä, Benjamin ei laita hiuksiinsa aikaa komeusrutiineissaan juuri laisinkaan.
– Hiukset ovat aina hyvin, kiitos ammattimaisen leikkauksen, Benjamin tietää kehua luottoparturiaan Anna Willbergiä Stage 11 –liikkeestä Helsingistä.

Helsinkiläisen Stage 11 -liikkeen parturi-kampaaja Anna Willberg pitää huolta laulaja Benjamin Peltosen hiuksista.

Annan ammattisilmä laski heti Benjaminin ensimmäistä kertaa nähdessään, että tästä keikasta ei millään selviä puoleen tuntiin, kuten oli tarkoitus. Benjaminilla on erityisen paljon hiuksia ja jokainen suortuva on vielä normaalia paksumpi. Lisäksi pyörteet tuovat parturointiin omat kikkansa.
– Muistan ensimmäisestä parturointikeikasta vain kiireen, Anna muistaa nelisen vuotta sitten tapahtuneesta ensitapaamisesta.
Puolen tunnin ”paniikkiminiaika” Benjaminin tukalle tilattiin  Benjaminin kaverin aloitteesta. Edessä olivat musiikkivideon kuvaukset ja Benjaminin tukalle oli tehtävä jotain: niinpä Stage11-liikkeeseen soitettiin ja pyydetiin sitä jokaisen parturin tietämää ”edes puolen tunnin väliä, jossa hiuksia voisi vähän siistiä”. Tämä aika löytyi Annalta.
– Näin heti, että tämä liike on todella hieno. Kiireestä huolimatta Ansku heti alkuun tarjosi ystävällisesti teetä ja parturoi sitten siihen puoleen tuntiin minulle hiukset, jotka olivat parhaat ikinä. Lisäksi tämä jengi täällä heittää ihan sikahyvää juttua. Aivan upeaa touhua, Benjamin kertoo.

Ensikohtaamisesta kului aikaa ennen kuin tästä parista tuli toisilleen luottohenkilöt. Toiseen parturointikeikkaan ohjasi tapaaminen Jenni Vartiaisen keikalla.
– Näimme sattumalta ja Ansku kommentoi heti hiustyyliä, että kuinka järkyttävä pallo se oli. Hän sanoi, että pakko tulla käymään uudestaan Stage11:sta ja siitä se lähti. En ole tämän jälkeen muualla käynyt, eikä tarvitse käydäkään, Benjamin hymyilee.
Nykyään Benjamin käy Annan luona noin kolmen viikon välein. Nopeaa tahtia kasvavat hiukset kaipaavat jokaisella kerralla tarkkaa trimmaamista. Nykyään hiukseen saatetaan laittaa värikin.

– Viime syksynä värjäsin Benjaminin hiusta ensimmäistä kertaa. Haluttiin jotain spesiaalia, kun Benjaminilla alkoi Tähdet tähdet –sarjan kuvaukset. Päätettiin tehdä hiuksesta supervaalea, mikä toimikin tosi hyvin, Anna kerto.
– Hiuksiin saatiin värillä lisää särmää ja toimiihan tuo blonditukka espanjalaisille faneille tosi hyvin. Heille tällainen syntymäblondi on jotain tosi eksoottista, Benjamin tietää kertoa vaikutuksestaan Espanjan keikkalavoilta, joissa tuhannet fanit kirkuvat hysteerisesti komean suomilaulajan perään.

Ennen Annan parturointia Benjamin kävi leikkauttamassa hiuksensa liikkeessä kotikaupungissaan Kaarinassa, alakouluikäisenä parturi tuli kotiin.
– On oma äitikin joskus sivut koneella vetänyt ja ihan hyvä siitä tuli, Benjamin kertoo.
Benjaminin äidiltä tuntuu löytyvän perus koneleikkuutaidon lisäksi huumorintajua, sillä Benjaminin suurin kauhuparturointikokemus sai äidin hytkymään tuolissa naurusta.
– Juuri ennen alakoulun päättärijuhlia piti saada hiukset kuntoon. Saimme ajan ainoastaan sellaisesta non-stop-parturista ja parturilta, jota emme tunteneet ennestään. Mallista tuli ihan kauhea potta sellaisella tiukalla rajalla! Mua itketti ja hävetti siinä tuolissa ja äiti yritti pidätellä naurua siinä vieressä. Autossa jo itkettiin ja naurettiin yhdessä, Benjamin kertoo.
– Muuten voisi sanoa hiusten elämänkaaren olevan lähinnä sitä erilaista pottatukkaa ennen kuin pääsin tänne Anskulle, Benjamin tiivistää hiushistoriansa.

Anskun käsittelyssä Benjaminin hiukset on aina jätetty enemmän tai vähemmän päälliosastaan pidemmiksi. Tämä ”heittoletti” onkin se tavaramerkki, josta Benjaminin tuntee jo kaukaa.
– Maaliskuussa leikattiin hiusta aika paljon lyhyemmäksi, koska haluttiin ottaa hiukan ”aikuismaisempia” kuvia. Heti sen jälkeen ollaan taas pidetty pidempää linjaa, sillä en kuitenkaan halua olla, enkä olekaan, vielä aikuinen. Kyllä se tukka varmasti sitten jossain iässä lähtee joka tapauksessa, niin nautitaan nyt, kun sitä vielä on, Benjamin nauraa.

Benjamin nauttii siemaisun Annan valmistamasta vihreästä teestä sitruunan kera ja yrittää pysyä hetken paikoillaan, sillä Annakin hiljenee ja on kuin hengittämättä. Näyttää siltä, että Annalle parturointi on muutakin kuin vain hiustenleikkuuta. Tälle kommentille Anna nauraa silmät sirrillään.
– Olen kyllä aika tarkka hiustenleikkaaja, koska haluan että lopputulos on täydellinen joka kohdasta. Benjaminilla on lisäksi paljon näitä pyörteitä ja kun tiedostan ne, saan hiukset ohjautumaan oikeaan suuntaan eri leikkaustekniikoilla. Ei ihan yksinkertaista, mutta mahdollista, Anna sanoo ja jatkaa parturointia keskittynyt ilme kasvoillaan.
– Ansku ei olekaan mikään ihan normaali parturi! Benjamin naurahtaa.
Annalla ja Benjaminilla on usein selvät sävelet siitä, mitä hiuksille tehdään. Joskus on ”villiinnytty” johonkin trendiparturointiinkin.
– Teimme hiukseen leveähkön hard part –osuuden, mutta eihän se pysynyt siistinä kuin hetken, koska Benjaminin hiukset kasvavat niin nopeaa tahtia ja sitä massaa on todella paljon, Anna sanoo.
– Hyvä ajatus, mutta ei toiminut käytännössä. Anskussa on myös hienoa se, että se on aina valmis, kun ehdotan jotain uutta juttua, Benjamin lisää.

Vaikka Benjaminin fanit eivät roiku, ainakaan vielä, Stage11-liikkeen edessä nähdäkseen edes pienen vilauksen komistuksesta, saattavat asiat tämän jutun jälkeen olla toisin. Benjaminin hiukset ovat nimittäin saaneet huomiota niin ystävä- kuin fanipuolellakin.
– Usein tulee sellaista, että onpa siististi leikattu tukka. Some-julkaisujen kylkeen tulee paljon myös ihan niitä ”upeat hiukset” –kommentteja ja kyselyitäkin siitä, missä käyn parturissa tai miten laitan hiuksia, Benjamin kertoo ja paljastaa, että on hyvin tarkka siitä, kuinka hiukset ovat ja haluaa siksi muotoilla ne aina itse.
– Jengi luulee, että mulla on tiimissä mukana aina hiustenlaittaja, mutta ei ole. Oma tyylini on niin vahva ja hiukset niin tärkeät, että haluan niiden olevan juuri niin kuin haluan. Tähän ei montaa minuuttia tosin mene aikaa, johtuu varmaan siitä, että on hyvä leikkaus ja hyvät tuotteet, Benjamin kertoo.

Haastattelun lopuksi Benjamin muistaa vielä onnitella PINNIä <3


Lempivaiheesi parturikäynnissä:

– Kun ollaan valmiita ja näen, että tuli taas todella hyvä. Mission accomplished!
Onko sinulla koskaan bad hair day?
– Todella harvoin. Jos laitan liikaa tuotteita hiuksiin ja hiuksista tulee tönköt, niin ehkä silloin. Sitten mulla on miljoona lippistä, joilla mennään jos näin käy.
Kuinka hoidat hiuksiasi kotioloissa?
– Pesen hiukset 2-3 päivän välein. Hoitoainetta käytän joskus. Hoitoaineessa on vain se vika, että se tekee hiuksista usein liian pehmeät. Pidän siitä, että hiuksissa on karheutta.
Paras muistosi yhteistyönne varrelta?
– Yleensäkin sunnuntaiparturoinnit, jolloin ollaan täällä liikkeessä kahdestaan ja vain nauretaan kaikille jutuille. Ne on spessutapauksia.

Benjamin Peltonen
Instagram-kanavastaan tunnetuksi tullut laulaja.
Ikä: 20 vuotta
Asuu: Helsingissä
Ensimmäisen single ”Underdogs” julkaistiin syksyllä 2014. Ensimmäinen EP ”Square One” keväällä 2015.
Vaatteet: Eniten menee aamusta sen miettimiseen, mitä laitan päälle. Kolme suurinta vaatesponsoria ovat Tommy Hilfiger, J. Lindeberg ja H&M.
Idolit: Suomesta Haloo Helsinki ja Antti Tuisku. Ulkomailta Ed Sheeran, Ariana Grande. Yleensä kuuntelen musiikkia fiiliksen mukaan.
Hiusidolit: One Directionin Harry Styles ja mimmeistä Ariana Grande, tosin hänellä varmaan on pidennykset.
Mieliruoka: Sushi
Ihannepuoliso: Haluaisin löytää sen toisen puoliskon. Olisin itse suhteessa tosi luotettava ja sitä haluaisin myös toiselta. Ulkoisesti saisi olla viehättävä, persoonallinen ja valloittava ja mikä tärkeintä saisi olla hyvä huumorintaju – rakastan ihmisiä, joilla on hyvä huumorintaju.
Haave: Että saisin vielä 10 vuoden päästä tehdä tätä, jengi tietäisi mun biisejä ja saisin kiertää maailmaa. Tärkeintä kuitenkin on se, että olisi onnellinen, ihan sama lopulta mitä sitä tekee. Onnellisuus on elämäntavoitteeni.